Kanonýr Balvín: Jdu za svými sny

Kanonýři Kladno, to nejsou jen florbalisté superligového A-týmu. Oddíl se v mládežnických kategoriích stará o stovky hráčů. Mnozí z nich sní o tom, že se jednou posadí do kabiny áčka po boku svých idolů. Kapitán juniorského týmu Jan Balvín už pomalu nakukuje do kabiny áčka.

Honzo, jak dlouho hraješ florbal a kolik let jsi hráčem Kanonýrů?
Florbal hraji šestým rokem. Za Kanonýry pět a půl, jelikož jsem přišel v průběhu sezóny, kdy jsem hrál za mladší žáky. Od té doby jsem hráčem Kanonýrů. Předtím jsem hrál pouze rekreačně.

Čemu se věnuješ kromě florbalu? Co tě baví?
Třetím rokem studuji kladenské gymnázium. Ve volném čase chodíme s klukama běhat, cvičit a občas jdeme i plavat. Tohle všechno k florbalu patří jako příprava.

Jaké jsou tvé florbalové cíle?
Nejbližší florbalový cíl je zahrát si za kladenské áčko superligu. Další cílem je G2 liga (nejvyšší juniorská soutěž), jak jsem již zmínil. Do budoucna je mým cílem zahrát si za reprezentaci, to je sen snad každého hráče.

Kdo je tvým florbalovým vzorem?
Florbalový vzor vyloženě nemám. Sleduji více hráčů. Jelikož jsem obránce, tak se mi velmi líbí styl Patrika Suchánka ze švédského Dalenu. Takže asi on je mým florbalovým vzorem.

Jak jsi zatím spokojen s probíhající sezónou? Jak se daří týmu a jak tobě osobně?
S uplynulou částí této sezóny musíme být spokojeni. Zatím jsme na prvním místě a na kontě máme jednu remízu a jednu prohru. Prohra přišla hned v prvním kole, ale od té doby se výkonnost týmu zvedá. V týmu panuje dobré nálada, hodně srandy, ale na druhou stranu při zápasech jde všechno stranou. Osobní výsledky příliš neřeším, ale s klukama se samozřejmě hecujeme, kdo má více bodů. Jelikož jsem na začátku sezóny dostal kapitánskou pásku, byl jsem zpočátku nervózní, ale to už pominulo. Nyní již hraji s čistou hlavou. Chceme postoupit do nejvyšší soutěže. 

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí