Trenér Havířova vidí zápas s Kladnem jako souboj Davida s Goliášem

Hokejisté Havířova dnes na ledě Rytířů (16.00) završí neobvyklý trip po českých stadionech. Ve středu vyhráli v Litoměřicích, ve čtvrtek prohráli v Benátkách a na dnešek přespali v hotelu Sletiště. V něm jsme potkali jejich trenéra Martina Janečka. 

„Proti kladenskému týmu jsme jak Davidové proti Goliáši. Byl jsem se včera podívat na trénink Rytířů a viděl jsem extraligovou kvalitu, velké hokejové osobnosti a proti nám i obrovskou sílu kádru,“ vyhrkl hned po uvítání havířovský trenér. 

Přitom z posledních výsledků mužstva AZ se dá usuzovat na velmi dobrou formu týmu ze severu Moravy. V Litoměřicích vyhrál 3:0, Benátkám po velkém boji podlehl 1:2, přičemž z posledních pěti zápasů prohráli Havířovští už jen s Českými Budějovicemi. „O svátcích jsme trénovali dvojfázově a teď se nám to v dobrém vrací. Litoměřice jsme jasně přehráli a byli jsme i lepší v Benátkách, ale tam jsme měli smůlu. Hrajeme s hodně mladým kádrem, který nemá potřebné zkušenosti v koncovkách svých šancí,“ pokrčil rameny Janeček a dodal, že se mu poslední vzájemný duel s Rytíři, který doma Havířov prohrál 1:2, moc líbil. 

„Kladno je i vzhledem k postavení v tabulce jasný favorit utkání. My se musíme ze spodku tabulky vydrápat nahoru. Třeba nějaký bod Kladnu sebereme. Ovšem máme ze soupeře veliký respekt. Snídali jsme ve společnosti jejich nové posily Kanaďana Grattona (kanadský útočník běžně spořádá tři hlavní jídla a zákusek k tomu, pozn. red.). Z něj vyzařuje sebevědomí na dálku. Jeho pověst hovoří za vše a jsme zvědaví, jak se proti nám projeví,“ dodal kouč hostí. 

Jan Murárik

Foto: AZ Havířov


Počasí Kladno

Předpověď počasí