Kanonáda Radka Šikoly. Kladno nemělo nejmenší šanci

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (28) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Florbalová Tipsport Superliga, výkladní skříň českého florbalu, v sobotu nabídla utkání prvního s posledním týmem soutěže. Pro Kanonýry žádné příznivé vyhlídky. Když k tomu přičteme rozhodnutí šetřit Holčáka s Riebauerem, kteří ještě nejsou zcela fit, absenci zraněného Přívary a vyhozeného Klápy, chyběla více než třetina branek celého týmu.

Výsledek pochopitelně dopadl podle předpokladů, Mladá Boleslav zničila Kladno 11:2. Nejednalo se o zpackaný zápas, ale o reálný rozdíl mezi oběma týmy. Hráče vcelku není zač kritizovat. Prakticky ve všech ohledech byli horší než soupeř. Taková je prostě realita.

Na obranu kladenských hráčů, podobnou nadílku letos od Boleslavi schytal další nováček Liberec nebo dokonce vicemistr z Vítkovic a také nejúspěšnější tým historie Tatran Střešovice. Mladá Boleslav je prostě jinde a snaží se, na české poměry netradičně, demolovat soupeře od první do poslední minuty. Proto takové výsledky.

Pokud se má kádr Kanonýrů někdy rovnat nebo alespoň přiblížit týmům, které se letos pohybují v postupové osmičce pro play off, bude to chtít dvě věci. Od trenérského štábu hodně péče a něhy při práci s mužstvem a od vedení spoustu manažerské šikovnosti a zručnosti. Jednoznačným cílem musí být doplnění týmu o další rozdílové hráče typu Riebauera nebo Řehoře. Hráči tohoto typu – komplexní a ovládající prakticky všechny myslitelné florbalové dovednosti – kladenské družině žalostně chybí.

Klíčem k úspěšnému zvládnutí závěru této sezony bude klid a rozvaha. Vše spěje k tomu, že trenér Zahalka bude mít pro klíčové bitvy k dispozici kompletní kádr. A to by v tom byl čert, aby se současným hráčským materiálem nejvyšší soutěž v Kladně neudržel.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí