Kladenští florbalisté jdou do boje o udržení nejvyšší soutěže

Kanonýři Kladno o nadcházejícím víkendu vstoupí do bojů o udržení florbalové Tipsport Superligy. V play down se utkají s pražskou Spartou. Na jejím hřišti odehrají první dva zápasy série hrané na čtyři vítězná utkání.

Vítěz série si zajistí setrvání mezi elitou i pro příští ročník. Poražený tým bude svou superligovou příslušnost hájit v následné baráži. Ve vzájemných zápasech základní části si oba týmy připsaly vítězství na domácím hřišti. Nejprve zvítězili Kanonýři 8:7, poté Sparta vysoko 13:4.

Sparta ve druhé polovině základní části zahájila stíhací jízdu do play off. To jim nakonec uniklo o dva body a Pražané se budou muset spokojit se sérií play down proti Kladnu. Sparta má velice vyrovnaný kádr a spoléhá na týmové výkony. Za zmínku stojí nejproduktivnější hráč týmu Milan Bína, který Kanonýry trápil během loňské baráže ještě v dresu Sokola Královské Vinohrady. Kladenským fanouškům je dobře znám také strážce sparťanského brankoviště Martin Beneš, který v kladenském dresu působil v sezoně 2010/2011.

Kanonýři skončili po základní části na posledním místě a na rozdíl od Sparty se na play down připravují již delší dobu. Do sestavy se postupně vrátili klíčoví hráči v čele s Dušanem Přívarou a Ondřejem Riebauerem, kteří doléčili svá zranění. „Na Spartu si samozřejmě věříme. Kdyby tomu tak nebylo, nemuseli bychom tam ani chodit a mohli se v klidu začít připravovat na baráž. Uděláme vše pro to, aby mladí hráči Sparty mohli posbírat nějaké další zkušenosti i v baráži,“ hlásí útočník Kanonýrů Riebauer.

První utkání série začíná v sobotu 18. března od 18.00 hod., druhý duel startuje o den později v 17.45 hod. Oba zápasy hostí Aréna Sparta na Podvinném mlýně.

Radek Šikola

spa2

Marek Mandler číhá na nahozený míček


Počasí Kladno

Předpověď počasí