Kladenští florbalisté mají nůž na krku. Neuspějí-li, čeká je 1. liga

Florbalisté Kladna už mají pouze jedinou naději na udržení nejvyšší soutěže. Tou jsou dvě vítězství ve víkendových domácích zápasech. Pokud se jim to nepodaří, sestoupí do 1. ligy. V barážové sérii proti České Lípě hrané na tři vítězná utkání prohrávají Kanonýři 1:2 na zápasy.

Česká Lípa se ukazuje jako velice silný a nepříjemný protivník. Ze tří utkání dokázala dvakrát zvítězit . Severočeši jsou tedy pouhou jednu výhru od postupu do nejvyšší soutěže. Ústřední postavou celé série se ukazuje být Milan Tichý, který se do svého mateřského oddílu vrátil před baráží ze superligového týmu Bulldogs Brno. Z pozice obránce zaznamenal ve třech utkáních 7 bodů za 5 branek a 2 nahrávky. Stálicí českolipské sestavy je nejproduktivnější hráč základní části 1. ligy Jaromír Ekl a velezkušený patriot Štěpán Slaný. Důležitou posilou, podobně jako Tichý, je Radek Gwuźdź z Mladé Boleslavi, který se také vrátil z hostování.

Kanonýři bojují především sami se sebou. Pokud se dají dohromady, mají velkou šanci na udržení nejvyšší soutěže. V případě, že se jim to nepodaří, budou opět nuceni skousnout hořkou pilulku v podobě sestupu do 1. ligy. Univerzál v kladenské sestavě Ondřej Slivka se před víkendem nebál přesně pojmenovat fakta. „Z Lípy jsme dovezli jednu důležitou výhru. Neprospat první zápas, nejspíše bychom byli o krok k udržení blíže. Nyní nás nečeká vůbec lehký úkol. Kluci z České Lípy hrají životní zápasy. Sám se moc dobře dokážu vcítit do jejich kůže, zápasy o postup do superligy se na Kladně stávají denním chlebem. Nejspíše ale právě hlava kluků z Lípy rozhodne. Nepochybuji, ze si na Kladno jedou užít postup. A právě to bude jejich cesta zpět do 1. ligy, kam stoprocentně patří. Pro nás by byl sestup ostuda, ovšem s výkony z prvního zápasu v Kladně by nebyl problém přihlásit divizi,“ zhodnotil Slivka aktuální situaci před domácími zápasy. 

Program zápasů

sobota 6. května od 19.00 hod. v SH BIOS Kladno

(případně) neděle 7. května od 17.00 hod. v SH BIOS Kladno

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí