Masters mají před šampionátem formu

Na ukazateli skóre svítilo 9:1, když na druhou plochu zimního stadionu přišel vrátný a pro pokročilou dobu zápas nekompromisně tři minuty před závěrečným hvizdem sudího ukončil. Někdo tvrdil, že duel skončil deset ku jedné, ale to není podstatné. Takový debakl totiž o víkendu zažil hokejbalový výběr Jungle Fever s veterány z Masters! 

Zápas domluvil šéf obou týmů podnikatel Miroslav Zadák a za Masters ho koučoval Miroslav Mach. Ten si před nadcházejícím mistrovství světa potřeboval v jediném přípravném utkání ověřit formu svých hráčů. 

Tým pro šampionát sestavili oba Mírové většinou z hráčů z Kladenska, například z týmů Jungle, Třebíze či bývalého klubu Dynama Rozdělov, doplněný o hvězdné krajánky. Samotnému přípravnému duelu předcházel téměř dvouhodinový trénink Masters v obrovském vedru haly, bez zapnuté klimatizace. 

Předpoklad, že zhruba o patnáct či více let mladší protivník srazí legendy na kolena, vzal velmi brzy za své. Věteránům to na hokejky lepilo a brzy vedli o čtyři branky. Když pak přidali další čtyřku, hodil si jejich gólman raději míček do vlastní sítě, aby výsledek dostal přijatelnou kosmetickou podobu.

„Výkon našeho týmu mne skutečně příjemně překvapil. Kluci vzali zápas až neuvěřitelně zodpovědně a bylo se na co dívat. Všichni si nominaci zaslouží, a to nám ještě několik hráčů chybělo,“ pochvaloval si Masters kouč Miroslav Mach, který si opět po roce do Kladna odskočil od trénování hokejistů v Ústí nad Labem. Masters podle jeho slov do začátku šampionátu už žádný zápas nesehrají.
Mistrovství světa v Litoměřicích a Lovosicích začíná v pondělí 19. června. „Kladensko“ se ve skupině utká s Kanadou, USA a Slovenskem. 

Širší nominace Masters: Český, Kotlář, Fukárek – Kvaizar, Gerylov, D. Pavlík, Marcinek, Honický, Böhm, Korbel, Seidl – M. Sýkora, Koláčný, Rejthar, Tyburec, Bušek, Zahradník, Gengel, Voska, D. Rejtar, Růžička, Juráček, J. Pavlík, Novák, Kropáč, Luka, Trčka, Jůn, Gastner, T. Sýkora.

Jan Murárik

mastercoki

Čoki Český chytal třetinu a odchytal ji s čistým kontem

masterjmena

Jména, která v hokejbale i po letech mají zvuk

mastermach

Mach a Gengel, kladenská dvojka z Ústí

mastermezi

Mezi výrazné opory zadních řad by měl patřit Martin Seidl

masterponekolika

Po několika hodinách na hřišti vedro veterány kosilo...


Počasí Kladno

Předpověď počasí