Svátek královské atletiky v Kladně se blíží

Nejlepší čeští vícebojaři Eliška Klučinová a Adam Helcelet se již chystají na 11. ročník mezinárodního TNT Express Meeting Kladno a zároveň i na Mistrovství České republiky mužů a žen ve vícebojích. Na Sletišti budou největším tahákem tohoto víkendu.

Společně s Kateřinou Cachovou a Markem Lukášem jsou také největšími favority o titul šampióna Česka. Adam Sebastian Helcelet startoval v Kladně naposledy v roce 2014 a výkonem 7989 bodů vybojoval druhé místo za Ukrajincem Kasyanovem.  Na druhém místě skončila rovněž při svém posledním startu v roce 2015 Eliška Klučinová. 

Klučinová, kromě prvního startu v roce 2008, kdy obsadila páté místo, pokaždé stála na stupních vítězů. Třikrát získala zlato, jednou stříbro a bronz. Vítězství vždy stvrdila buď vyrovnáním (6268b/ rok 2010) nebo překonáním (6283b/2012, 6460b/2014) českého rekordu. 

Jako v minulých letech doplní program TNT Express Meetingu Kladno také závody mladších a starších žáků kladenského atletického oddílu Tepo Kladno. Ti změří své síly ve třech běžeckých disciplínách. 

TNT Express Meeting Kladno se od roku 2010 řadí mezi pětici elitních vícebojařských akcí, které jsou součástí nejvyšší světové vícebojařské série. Mezi nimi si drží již několik let v řadě druhou příčku v hodnocení kvality předvedených výkonů. K partnerům TNT Express Meetingu Kladno patří od prvního ročníku město Kladno a sportovní oddíl AC Tepo Kladno. 

Program TNT Express Meetingu Kladno bude zahájen v sobotu i v neděli zhruba v jedenáct hodin dopoledne. Vstupné je po oba dny zdarma. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí