Procházkovi kluci jsou mistři republiky

Hokejoví svěřenci trenéra Petra Procházky ovládli školní hokejbalový turnaj v Pardubicích. V jeho zmenšené formě se díky tomu stali mistry republiky.

Hráči hájili barvy kladenské „Dvanáctky“. Turnaj se uskutečnil ve stylu malého hokeje, s malými brankami a bez gólmanů. „I proto mně udělalo radost, že nejlepším v turnaji byl vyhlášen náš hokejový brankář,“ usmívá se Procházka. Kladenští borci postupně porazili Rakovník 6:3, tým Světlé nad Sázavou 7:0, Letohrad 5:3 a postoupili do finále, na čemž nic nezměnila ani jediná porážka ve skupině s Litvínovem 2:4. Ovšem finálový zápas s Hronovem zvládli opět bravurně a po výhře 5:2 slavili titul mistrů republiky!

„Když kluci na turnaj odjížděli po vedením Davida Hraběte, kladl jsem jim na srdce, že se bez zlata nemají vracet. Vyslyšeli mě a mohli i se svým trenérem domů. Jsem na kluky neskutečně pyšný. Potvrdili pověst, že jsou velmi hraví a soutěživí. Teď v letní přípravě makají na sto dvacet procent a pořád se chtějí zlepšovat,“ směje se kladenský kouč. 

Vítězná sestava: Tuláček, Černohorský, Hlavsa, Müller, Mahovský, Maulis, Borkovec, Pavelák, Honisch, Hausner.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí