Kanonáda Radka Šikoly. Výsledky jako na houpačce

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (29) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Hodnotit letošní výkony a výsledky florbalistů Kladna je tak trochu masochismus. Pokaždé, když Kanonýři po slušném výkonu bodují, následuje potupná prohra. Člověk má nutkání chválit a o pár dnů později je za pitomce.

V minulém týdnu hráli Kanonýři dva zápasy. Nejprve ve čtvrtek prohráli na půdě Karlových Varů 4:6, v neděli pak doma porazili Brno 9:6. Tady to ale nebylo to tradiční střídání pekla a ráje. Jednalo se o dva solidní výkony, přičemž ve Varech si Kladno nechalo utéct úvod zápasu a rychle prohrávalo 0:3, proti Brnu to bylo přesně naopak, když 3:0 rychle vedlo. Výkony byly podobné, nebyly strašidelné, takže určitá spokojenost je na místě. Zvláštní uznání zaslouží obránce Kanonýrů Ondřej Blažek, který byl v obou utkáních vyhlášen mužem zápasu. Borec s chromým kolenem a pověstným baby-facem v těchto dvou duelech vstřelil čtyři branky a přidal nahrávku. Proti Brnu dal dokonce hattrick. To vše z pozice obránce. Stává se velmi překvapivým lídrem, což je pro trenéry vynikající zpráva.

Je dobře, že tým vede náročná trenérská dvojice. Riebauer s Přívarou zatím nejsou spokojeni ani zdaleka, což je nesmírně důležité pro další herní posun. Chtějí ze svého týmu vysochat mužstvo pro nejvyšší soutěž. To bude chtít bezpochyby ještě spoustu práce, ale to myšlení je nastaveno naprosto správně. Tým je zatím takový nevyzrálý. Bojovnost mu nechybí, individuální kvalita tam také je. Ale hráči neudrží pozornost během celého utkání a velmi často přestávají plnit pokyny. Na tom bude třeba zapracovat. To je ale dlouhodobý proces, správný přístup se hráči nenaučí přes noc.

Ještě jedna věc by mužstvu pomohla. Čistokrevný gólový zabiják. Ten v týmu chybí. Silná individualita, typ sobeckého parchanta, kterého nenávidí každý spoluhráč, ale který často bývá rozdílovým hráčem, když se rozhoduje o výsledku.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí