Kanonáda ve Svitavách. Kladenští florbalisté vezou tři body

Florbalisté Kladna zvítězili ve Svitavách 7:2 a posunuli se na osmou příčku tabulky 1. ligy. Ze sedmi odehraných utkání je to již páté, ve kterém dokázali Kanonýři bodovat. FbK TJ Svitavy – Kanonýři Kladno 2:7 (2:1, 0:2, 0:4).

Do branky se pro zápas ve Svitavách po delší pauze vrátil Tomáš Cmíral, který doléčil zraněné koleno. Ten si po zápase pochvalou slušnou diváckou kulisu ve svitavské sportovní hale. „Přijeli jsme na půdu Svitav, kde jsme čekali velmi těžké utkání, a to především díky svitavským fanouškům, kteří chodí téměř vždy v hojném počtu,“ řekl.

Kanonýři rychle vedli 1:0, znovu se však do vedení dostali až v 35. minutě. Od té doby již zápas opanovali. „Do zápasu jsme si dali jasné cíle, které se nám dařilo plnit a předvedená hra byla taková, jakou si trenéři představovali,“ neskrýval spokojenost Cmíral. Kladenský brankář si však uvědomuje i řadu nedostatků. „Za mě osobně máme ještě v určitých částech hry mezery, které budeme muset zdokonalit,“ dodal.

Kladenským florbalistům se podařilo poprvé v sezoně zvítězit na půdě soupeře. „S výsledkem jsme byli týmově spokojeni, jelikož se jednalo o první body zvenku,“ pochvaloval si vytáhlý brankář Kanonýrů.

Definitivně zlomit soupeře se kladenským hráčům podařilo až v poslední třetině, kterou ovládli jednoznačným poměrem 4:0. „Ve třetí třetině se nám podařilo zlomit odpor Svitav, a to i díky tomu, že svitavským hráčům došly síly. V posledních minutách zkusili i hru v šesti, ale naši hráči skvěle blokovali a nedopustili žádné drama,“ zakončil své hodnocení Cmíral.

Sestava Kladna: Cmíral (Šárka) – Holčák, Burian, Šťovíček, Přívara, Louvar – Blažek, Cvrček, Štechmüller, Vaculčiak, Richtr O. – Bednář, Pertlík, Sedláček, Richtr T., Linhart – Balvín, Teslík, Fořt

Branky a asistence Kladna: 05:54 Matěj Vaculčiak (David Štechmüller), 33:03 Jan Louvar (Dušan Přívara), 34:17 Tomáš Richtr (Lukáš Sedláček), 43:56 Ondřej Richtr (bez asistence), 47:59 David Štechmüller (Ondřej Richtr), 48:27 Jan Louvar (Dušan Přívara), 59:00 Lukáš Sedláček (Tomáš Richtr) 

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí