Kanonýři zvítězili ve speciálním utkání ve znamení Movemberu

Florbalový oddíl Kanonýři Kladno pojal nedělní ligové utkání jako speciální a jeho prostřednictvím podpořil hnutí Movember, které se snaží upozornit na riziko vzniku rakoviny prostaty a varlat u mužů.

Kanonýři nastoupili do utkání s Pelhřimovem ve speciálních kníratých dresech růžové barvy. Vše se nakonec v rámci možností vydařilo. Díky celé akci se povedlo vybrat nemalou sumu peněz na dobrou věc a domácí navíc zaznamenali cenné vítězství. KANONÝŘI KLADNO – SPARTAK PELHŘIMOV 8:6 (3:2, 4:0, 1:4).

Po bídném úvodu se Kanonýři dokázali v utkání dostat do vedení 7:2, přesto se nakonec museli spokojit s vítězstvím pouze o dvě branky. Trenér Ondřej Riebauer neskrýval rozčarování. „Před zápasem jsme si řekli, co budeme chtít na Pelhřimov hrát a opět jsme to od začátku vůbec neplnili. Hrát proti kvalitnímu soupeři, mohlo být hned v úvodní třetině po zápase. Naštěstí jsme měli víc štěstí než rozumu a skóre jsme ještě do přestávky obrátili v nás prospěch,“ nebral si po utkání servítky.

Prostřední část zápasu domácí hráči ovládli poměrem 4:0 a právě zde se zrodil náskok, který i přes polevení v závěrečné třetině nakonec stačil na vítězství. „Ve druhé třetině jsme střídali horší pasáže s lepšími. Hlavně díky velkému usnadnění ze strany soupeře jsme ji celkem jednoznačně ovládli. S naprosto naivní představou o lehkém zbytku utkání jsme vstoupili do třetí třetiny, kde jsme dělali kompars týmu o deseti hráčích do pole. Naštěstí nám rozhodčí v závěru darovali přesilovku, ve které jsme získali potřebný čas k dovedení utkání do vítězného konce,“ pokračuje Riebauer v kritickém hodnocení výkonu svých svěřenců.

Kladenský trenér na utkání jen velmi těžko hledal klady. „Jediným dílčím úspěchem se tak mohou zdát tři body. Vzhledem k tomu, že tu chceme něco dlouhodobě budovat a vtisknout týmu atraktivní herní projev na úkor krátkodobých výsledků, nelze na posledním zápase najít pozitivum snad ani jedno,“ zakončuje Riebauer s tím, že jeho tým čeká běh na mnohem delší trať, než kdokoliv očekával.

Sestava Kladna: Šárka (Horáček) – Burian, Cvrček, Štechmüller, Richtr O., Louvar – Blažek, Bednář, Sedláček, Teslík, Nolč – Holčák, Pertlík, Šťovíček, Přívara, Fořt – Balvín, Linhart, Hadrava

Branky a asistence Kladna: 10:30 Dušan Přívara (Martin Holčák), 11:11 Ondřej Richtr (Jan Cvrček), 14:11 Jan Louvar (David Štechmüller), 23:07 Jan Louvar (David Štechmüller), 31:04 Jan Cvrček (Ondřej Richtr), 35:31 Ondřej Blažek (Lukáš Sedláček), 37:47 Jan Louvar (Jan Cvrček), 55:22 Dušan Přívara (Jan Cvrček)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí