Ján Volko: slovenská superstíhačka prosviští Sletištěm!

Sprinter, který se řadí do elitního klubu nejrychlejších lidí planety, dvojnásobný medailista z mistrovství Evropy třiadvacetiletých, úřadující halový vicemistr Evropy z Bělehradu a držitel slovenského národního rekordu na 100 metrů úžasným časem 10,13 sec. dosaženým před dvěma týdny. To je Ján Volko! 

Tahle slovenská kometa v sobotu proletí rovinku na Sletišti a poté nastoupí i na dvoustovce. Mítink Kladno hází přiváží do města tuhle jedinečnou atletickou superstar, která jistě nenechá v klidu žádného fanouška atletiky.

Krev v diváckých žilách nebude mít ani na chvilku příležitost ochladnout. Rozdmýchávat ji totiž budou i domácí reprezentanti. V hodu kladivem se o to postará česká rekordmanka Kateřina Šafránková nebo bronzový medailista z mistrovství světa v Moskvě Lukáš Melich. Všichni Kladeňáci budou jistě svůj zrak bedlivě směřovat k soutěži v hodu diskem, kde v kategorii mužů i žen bude mít právě domácí A.C. TEPO Kladno svá želízka v ohni. Ať už Eliška Staňková nebo Tomáš Voňavka, oba jistě pomýšlejí na vítězství v závodě a Tomáš navíc i na limit na mistrovství Evropy, které si oba již dříve na vlastní kůži okusili. K tomu jim má dopomoci kvalitní konkurence.

Zvláštní kapitolou celého mítinku bude oštěpařský sektor. K již dříve avizované skupině reprezentantů Polska a Slovenska přibude konkurence z třídy světové par excellence. Petr Frydrych, úřadující druhý vicemistr světa z loňského šampionátu v Londýně, bude jistě žhavým kandidátem na vítězství v soutěži. 

Mítink Kladno hází a Kladenské memoriály se koná již tuto sobotu 14. července na Sletišti. Hlavní program startuje v 16.00 hod. a vstup je zdarma.

- red - 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí