Hostouň hazarduje s prvním místem

Měl to být jasný zápas lídra tabulky, ale nakonec si Hostouň po výsledku 1:2 na penalty (0:0) v Rakovníku sama zdramatizovala závěr sezony.

Zápas se odvíjel podle jarního hostouňského scénáře. Spousta vyložených šancí a pramálo branek. K tomu je nutné přičíst procentuální pomoc sudích zachraňujícím se domácím. Ofsajd před gólem hostů viděl na stadionu jasně jen pomezní... Do vedení mohli jít čistě domácí, ale to by nesměl míč skončit na hostouňském břevnu. 

Po změně stran ukončil střelecké trápení Hostouňských v 57. minutě hlavičkou Vojtěšek. Po něm pohrdl prázdnou bránou Laušman. Zřejmě tím sokolové urazili fotbalového pánaboha, protože domácí Mařík trefil ze čtyřiceti metrů jejich šibenici. Nervózní závěr gradoval nastřelenou tyčí Czehowského brány. V následném penaltovém rozstřelu se více štěstí usmálo na Rakovník.

Hostouňští inkasovali gól po pěti utkáních, na jaře v základní hrací době neprohráli, ovšem co je jim to platné, když nejbližší konkurent v tabulce na první místo Zbuzany stáhly ztrátu na sokoly na dva body. A právě Zbuzany jedou příští neděli do Hostouně (17.00). Lépe si divizní skupina B nemohla vrchol jara vymyslet.  

Sestava Sokola: Czehowsky - Vašák, Dosoudil, Hanuščík, Krndžija, Vegricht (79. Křižka), Marek, Vojtěšek, Věchtík, Laušman, Hájek. 

Diváků: 140

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí