Trenér Pejša: Je na každém z hráčů, kudy se chce ubírat

Fotbalisté kladenského SK ukončili svou šestou divizní sezonu v horní polovině tabulky. Tam je opět dovedl trenér Jan Pejša.

Jste s uplynulou sezonou spokojený?
Jen částečně. Mohlo to být daleko lepší, kdybychom vyhráli zápasy, které jsme prostě vyhrál měli... Nebo v některých prohraných bodovat. 

Například?
Ve druhém jarním kole doma s Brandýsem. Soupeř hrál v deseti, měli jsme navrch, ale prohráli jsme si zápas nakonec sami. Na podzim venku v Březové. Vedeme, jsme lepší, ale necháme si dát dva zbytečné góly a nezískali jsme zase ani bod. Samozřejmě byly i další naprosto zbytečně ztracené body. Na druhou stranu cíl získat minimálně padesát bodů jsme splnili. A to je přes peripetie, které mužstvo na jaře postihly, úspěch.

Myslíte početnou marodku?
Myslím marodku a události kolem klubu, ale i tragické úmrtí Filipa Suchého. Klukům děkuji za fotbal, který v malém počtu hráčů i přes problémy předváděli, a že všechno zvládli se vztyčenou hlavou.

Kdy začnete s přípravou na novou sezonu?
Začátek máme v plánu osmého července. Uvidíme, v jakém počtu se sejdeme. Rád bych pochopitelně přivítal i nové tváře. Ale zatím o žádné nevím. Klub prochází změnami, takže jsem zvědavý, co z nich už v červenci vyplyne.

Posily mužstvo jistě potřebuje. Ovšem znáte jména odcházejících?
Konkrétně o nikom odcházejícím nevím. Vím, že kolem našich hráčů krouží třeba Hostouň a Slaný. Je to o nabídce a poptávce. Ano, když naše hráče osloví druhá liga, neřeknu proti tomu ani půl slova. Ať si to kluci zkusí, ale ostatní soutěže jim o moc víc nedají, než divize za SK. Nikde není psáno, že za rok se svým klubem nepůjdou o soutěž výš. Ale je na každém z nich, jakým směrem se chce ubírat. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí