Jakub Stehlík: Fotbal v Žehrovicích musíme stavět na dětech

Patří k nejmladším předsedům fotbalového klubu v kladenském okrese. Jakub Stehlík (33) šéfuje fotbalistům v Kamenných Žehrovicích, kteří zítra oslaví na hřišti sto let svého trvání. Kromě organizačních starostí Jakuba čeká stabilizace klubu hlavně na mládežnické úrovni. 

Proč jste si v tak mladém věku naložil na svá bedra předsedování fotbalovému klubu?
Fotbal si užívám. Předcházející předseda se odstěhoval a na mně, protože jsem v klubu s fotbalem vypomáhal, to nějak přirozeně spadlo (usmívá se). Začátky pro mě byly dost složité. Najednou bylo strašně moc věcí, o které se musíte postarat. Naštěstí mi pomáhají kluci z týmu, takže díky tomu mi hodně toho odpadlo. V jednom by se práce pro klub při zaměstnání dlouho dělat nedala... 

Klub slaví v sobotu sté výročí založení. Co ho v nejbližší době po oslavách čeká?
Chceme pořádně nastartovat spolupráci se Sportovní akademií Kladno. Pod její hlavičkou plánujeme v Kamenných Žehrovicích vybudovat fotbalovou mládež od přípravek po dorost. A časem dotáhnout dorost do áčka. Musíme také zaujmout rodiče, aby k nám chtěli děti dát.

Děti by zase měly mít motivaci v áčku dospělých. S ním máte také plány?
Hodláme do něj přivést mladé kluky. Ale spíše než cíle áčka nás nyní zajímá fungování mládeže. 

To je budoucnost. Zítra u vás na hřišti vypuknou oslavy. Budou pompézní?
Šetříme klubové peníze, takže nic pompézního nečekejte. V dopoledních hodinách se představí nejmladší hráči ve spojení se sportovní akademií, po nich půjdou na trávník další věkové kategorie a po třetí hodině odpoledne začne utkání starých gard. Jedním z týmů je výběr exligisty Tomáše Marka. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí