Kladensko v ČFL a divizi. Prohrálo jen Kladno, Sokol není poslední

V jedenáctých kolech České fotbalové ligy (ČFL) a divizi prohrálo ze čtyř týmů Kladenska jen Kladno. O největší překvapení se postarala Hostouň, které se podařilo doma obrat o všechny body Králův Dvůr.

Hostouňský Sokol v A skupině ČFL porazil doma Králův Dvůr 2:1 (0:1, branky Sokola vsítili v 80. minutě Šustr a v 82. Baratynskyy). Hosté přijeli jako favorité a v prvním poločase předpoklad naplnili šťastným gólem. Sokolové herně přitom za svým protivníkem v ničem nezaostávali. To se naplno projevilo po změně stran. V závěrečné desetiminutovce domácí dvakrát udeřili po centrech do vápna a hostům díky pečlivé hře v obranné fázi už nedovolili gólově reagovat.
Sestava Sokola: Dutka - Antl, Trapp, Krupička, Hovorka, Marek, Kabele, Šustr, Vegricht, Kolmistr, Laušman (střídali Lohoyda, Baratynskyy, Hájek, Vojtěšek). Dvanácté kolo odehraje Hostouň v sobotu ráno (10.15) na trávě Benešova. Sokolové se v tabulce posunuli na předposlední příčku. 

V B skupině ČFL podle očekávání si Slovan Velvary doma poradil s posledními Brozany a v tabulce po výhře 1:0 (0:0, gól v 84. minutě vsítil Vopat) se usadil na devátém místě.
Soupiska Slovanu: Měsíček - Ippolito, Tenkl, Valenta, Vopat, Chábera, Šollar, Rubeš, Bulíř, Krištof, Dvořák (střídali Havránek, Kafka, Polák, Müller, Dolejší). Velvary příští utkání hrají v neděli na půdě béčka Hradce Králové. 

V divizní B skupině podlehl kladenský SK domácímu Ostrovu nad Ohří 1:2 (1:2, branku SK vsítil ve 42. minutě Kalina), když SK se v tabulce po druhé prohře v řadě drží na deváté příčce.
Sestava SK: Tesař - Kalina, Nosek, Javorek, Stříška, Holub, Procházka, Čížek, J. Růžička, Pospíšil, Kraus (střídali Dejčmar, Bagou, Abrham). V příštím kole Kladno hostí pražský Meteor (sobota, 10,15). 

Nováček soutěže ze Slaného doma ani jeden z pěti dosavadních domácích zápasů nevyhrál v základní hrací době. Tentokrát remizoval s Brandýsem nad Labem v základní hrací době 1:1 (1:0, gól vsítil Křeček). V následném penaltovém rozstřelu se štěstí přiklonilo na stranu domácích. V celkovém pořadí skupiny B patří Slanému jedenácté místo.
Soupiska Slaného: Sedlák - Kubaška, Křeček, Vimr, Galbavý, Mareš, Kubík, Trnka, Macháček, Jaráb, Zelenka (střídali Holly, Danda, Pospíšil). Ve dvanáctém kole zajíždí Slaný na hřiště České Lípy (sobota). 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí