Zdeněk Hořejší: Na předražené hráče peníze nemáme

Fotbalový SK Slaný vstupuje do své druhé divizní sezony. Šéf klubu Zdeněk Hořejší si pochvaluje přípravu i ušetřené peníze v době karantény, která znemožnila dohrát jarní část minulého ročníku.

Jak moc vás zasáhla koronavirová krize?
Krizi jsme přežili v klidu. Všichni jsme měli v karanténě čas přibrat (směje se). Pomohlo nám to finančně. Ušetřili jsme za zápasy, cesty, platy a cesťáky. Sponzorů moc nemáme, velké firmy ve Slaném si zatím cestu k fotbalu nenašly. Ale na druhou stranu, když neprofakturujeme dotace, budeme je asi muset vrátit. Pan Hnilička by si měl uvědomit, že peníze by měly jít na chod klubu a ne pouze na mládež. Nebude-li fungovat klub, nebude v něm ani ta mládež… Někdo jim musí zaplatit vodu, elektriku, autobusy, vyprat dresy.

Kolik korun potřebujete na sezonu?
Kolem milionu.

Jaká je kvalita prvního týmu?
Vůdčí osobnost Lukáš Křeček se nám z trávníku přesunula na post asistenta trenéra a naštěstí je dál vůdčí osobností kabiny. Jeho přínos týmu je velký. Tým jsme nedoplnili předraženými hráči. Na to peníze nemáme. Do áčka jsme zařadili dorostence. Kádr se oproti minulé sezoně příliš nezměnil.

Kdyby se vám podařilo minulou sobotu v poháru postoupit přes Hostouň, zvládli byste druhé kolo ekonomicky? V takovém případě musejí všichni hráči na testy na covid-19 a ty mohou klub vyjít zhruba na padesát tisíc korun…
Náklady na zápas bychom uhradili a rádi. Vždyť k nám mohla přijet první liga! (usmívá se). Nejvíc jsme si přáli, aby nám los poslal Bohemku. A co se nákladů na testy týče, polovinu se zavázal uhradit fotbalový svaz. Takže i tohle bychom zvládli bez problémů. A debaklu bychom se nebáli. Užíváme si každý zápas. Vždyť v divizi jsme po padesáti letech. Slaný prožívá každý týden v sezoně svátek fotbalu. Není tomu tak dávno, kdy nás porážely vesnice.

Máte vysoké podzimní ambice?
Zůstáváme při zemi. Stále se v divizi rozkoukáváme. Až k nám do klubu přijde milionář a dá peníze na postup, budeme mít postupové ambice (směje se).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí