Kladno potvrzuje domácí neporazitelnost

Pražská Aritma dnes v poledne odešla ze hřiště kladenského SK s porážkou 0:2 (0:0). Domácí tým potvrdil podzimní neporazitelnost na Stadionu Františka Kloze.

Jestliže v minulém kole Kladno v Neratovicích zažilo, co znamená, když někoho sudí nepustí k bráně soupeře, pak dnešní výkon arbitrů byl na českou divizi standardní. Chvílemi nebyli vidět, což je ze sportovního hlediska dobře, protože si na jejich výkon nikdo nestěžuje a pískají z pohledu obou stran slušně, ovšem chvílemi se u nich projevily pro českou kopanou klasické momenty, a to posuzování jasných situací opačně, než vidí všichni aktéři utkání…
Přes jiskřivou atmosféru na ploše i u střídaček hrálo Kladno chvílemi pěkný fotbal. Potěšil v prvním poločase zvláště únik Šnobla, jehož pokus o lob zneškodnil gólman konečky prstů.
V druhé části duelu hosté působili dojmem, že si přihrávají spíše na náhodu, než aby domácí tým přehráli vydařenou chtěnou akcí. Do šance je museli dostat až kladenští zadáci při nepovedené malé domů. Nejen v tomto okamžiku, ale celý zápas brankář Vokoun dokazoval, že chytá ve velké pohodě. Jen díky jeho umění a duchapřítomnosti, odjeli Pražané z Kladna s nulou na kontu vstřelených branek.
To hráči v bílých dresech spálili po změně stran několik slibných příležitostí, ovšem k tmu přidali i dva góly. V 61. minutě si stoper Pechr došel k velkému vápnu, dostal přihrávku a křížnou ranou umístil míč k tyči. O necelých dvacet minut nato se nenechal Pospíšil odstranit od balonu, ten ve vápně doputoval k Procházkovi a pojistka tří bodů byla na světě. Diváci zklamaně zahučeli, když Procházka trefil místo prázdné brány protihráče a Tóthův pokus vykopli hosté z brankové čáry.
Kladno je po třetím kole jediným mužstvem se stoprocentním domácím ziskem. V tabulce se drží její špičky a příští týden zamíří do Brandýsa n. Labem (19. 9., 10.15 hod.).

Sestava SK: Vokoun (Kindl) – Nosek, Pechr, Hanzlík, Říha (63. Procházka), Ježdík, Holub, Čížek (84. Stříška), Donát (74. J. Růžička), Pospíšil, Šnobl (46. Tóth).

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí