Hostouň porazila „cizineckou“ legii z Rakovníka

Důležité utkání pro klid v tabulce Hostouň dnes zvládla. Sokol – SK Rakovník 2:0 (1:0).

Hostouň dotáhla na poslední chvíli přestupového termínu útočníka Tomáše Dočekala (32) z Příbrami. Borce se zkušenostmi z Jablonce či Viktorie Žižkov ovšem od začátku utkání trenér nenasadil. Domácí to však nemuselo mrzet. Trpělivou hrou, ve které převládala kombinace nad nakopávanými centry, se v závěru poločasu dopracovali k vedení vlastní brankou SK. „Zatím to vypadá, že zápas bude o jednom gólu,“ konstatoval s úsměvem po první půli Petr Trap, stoper sokolů, který je v současnosti na marodce.
Z kabiny Rakovníka se o přestávce rozléhaly důrazné pokyny. Plamenou řeč směřoval trenér Ben Hassen Mohamed například směrem k Aincu Júnioru Agostinhu, Gbegbeovi Srinwlému Angu Patrickovi, Do Nascimentu Trochaovi, Matheusovi Juniorovi, Na Nbantchemu Mohamedu Kyssemu Hajezymu, Ahminu Idirovi, Lachhebu Mehdimu či Nwachukwowi Greatu Ikechukwovi. Tolik zahraničních posil se dnes v Hostouni totiž představilo... Naskočit do hry byl dále připravený i stoper Jiří Novotný (51), legenda pražské Sparty.
Po změně stran byli hosté aktivnější. Do zálohy šel střídající Novotný, sokolové nasadili Dočekala. Osamocená posila sokolů spíše držela balón, než by se dostala k nebezpečnému zakončení. Jedna střela gólmana neohrozila. Ten kapituloval až v posledních vteřinách duelu, kdy ho překonal Vlasák.
V úterý hostí Sokol dalšího soupeře ze spodku tabulky, Sokolov (15.30 hod.)
Sestava Sokola: Pančev – Pavlík, Kosík, Charvát, Hovorka, Miker, Kabele, Zahranychnyy, Mentberger, Vlasák, Hájek (Charvát, Hucek, Soukup, Shkyria, Kubáň, Dočekal, Gajdošík).
Diváků: 150.

Jan Murárik

novhos
Jiří Novotný (červenomodrý dres) sleduje, kde skončí Dočekalův střelecký pokus 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí