Oslabený Sokol Lodenice nedokázal ani s gólmanskou hvězdou v bráně vzdorovat libušínským mladíkům

Sestupem nejvíce ohrožený tým Sokol Lodenice již od pondělka řešil krizovou situaci s nedostatkem hráčů na nadcházející těžký zápas v Libušíně.

Gólman Svéchota je minimálně na tři týdny mimo kvůli přímému zásahu míčem do genitálií v zápase s krutými Kamennými Žehrovicemi. Obránce Novák má šílený výron, se kterým zvažuje nástup k cirkusu jako sloní muž. Inženýři Mahovský a Sládek laborují s koleny, u Chemika propukl únavový syndrom. Möstl odletěl shánět klubové posily na Floridu. Klempíře s Hegenbartem nechtěly pustit na zápas jejich maminky, když se doslechly, že tam občas někomu uklouzne nějaké neslušné slovo. A hbitý útočník RNDr. Saska nebyl na Kladensku viděn od té doby, co jím vedený tým ČVUT zvítězil v tendru na dodání inteligentních dronů na dopravu výbušnin kamkoliv v Abu Dhabi (http://www.technickytydenik.cz/rubriky/denni-zpravodajstvi/drony-z-cvut-v-praze-si-na-mezinarodni-soutezi-v-abu-dhabi-doletely-pro-kompletni-medailovou-kolekci_39839.html ).

V pátek se sešel v restauraci Na Amálce krizový štáb Sokola Lodenice a po hodině tvrdého vyjednávání nevyřešil vůbec nic. Až když se z hospody snažil vypařit čárový rozhodčí Men, aby nemusel platit předsedovi Ládovi Náprstkovi panáky, tak se na Lodenické usmálo štěstí. Men se totiž ve dveřích srazil s legendárním kladenským gólmanem Vlastou Půčkem, který za svoji padesátiletou kariéru chytal snad za všechny kladenské kluby a přišel Na Amálku hledat klíče, které tam možná nechal ve středu nebo ve čtvrtek. Zaprvé Vlasta svým spasitelským příchodem zastavil prchajícího Mena, který pak musel panáky i s příslušnou pokutou za pokus o únik zaplatit. A zadruhé gólman se Lodenickým velmi hodil na neděli. Naštěstí Vlasta byl ve stavu lehké euforie navozené státem podporovanou a legálně distribuovanou drogou, tak byl přístupný jednání. Mistr jemného vyjednávání, předseda Náprstek, nejprve Vlastovi připomněl jistou nesplacenou pohledávku, kterou u něho má a poté sepsal na účtenku smlouvu o nástupu Vlasty Půčka do klubu Sokol Lodenice. A tak již zbývalo jen zrealizovat přestup z FK Rozdělov, který, jak se později zjistilo, byl zrušen, a tak sekretář Sokola Lodenice, Ing. Petr Slánský, udělal tomuto teprve šedesátiletému perspektivnímu gólmanovi registračku z restaurace s využitím mobilního internetu. Při tom velmi vypomohl frontman skupiny The Beatles Revival Luděk Maulis, který jako jediný z přítomných dokázal jako bývalý IT pracovník Vlastu vyfotit na telefon a fotografii odeslat mailem, přestože vlastní pouze neinteligentní telefon s tlačítky. Jediný problém s fotografií byl, že Vlasta se odmítal na focení v restauraci kamkoliv přesunout a při focení byl za ním na pozadí stálý štamgast Amálky s rozjedenou česnekovou polévku, připravenou v kuchyni Chemikem, která valem stydla a tudíž se také odmítal přesunout. A tak zůstal na registrační fotografii s Vlastou, což není úplně na škodu, protože v případě nedostatku hráčů by také mohl klidně za Sokol Lodenice nastoupit.

V neděli se tedy sešlo osm statečných hráčů Sokola Lodenice s věkovým průměrem 44 let v Libušíně. Naštěstí libušínských mladíků bylo asi 20 a tři z nich bez šance nastoupit za Libušín si oblékli lodenické dresy. Ovšem jak se později ukázalo, jejich kvalita nedosahovala úrovně absentujících lodenických hráčů a Sokol byl celý zápas pod tlakem baníkovských mladíků. Naštěstí nový lodenický gólman Vlasta Půček ukázal, že je muž na svém místě a že jeho angažováním získal Sokol Lodenice opravdovou posilu. Ze 78 nebezpečných libušínských střel na bránu za svá záda pustil pouhých 12, z toho jednu z penalty. Utkání tak skončilo přijatelným výsledkem 0:12 a Lodeničtí si připravili poměrně slušnou pozici do bojů o udržení ve IV. třídě A skupiny.

 

Řekli po zápase:

Ladislav Náprstek (předseda, obránce a trenér Sokola Lodenice): Dnešní zápas ukázal, že naše výkonnost má vzestupnou tendenci a že i bez chybějících opor dokážeme uhrát slušný výsledek. Myslím, že jsme si dnes připravili slušnou startovní pozici pro nadcházející baráž. Jako skvělý tah se ukázalo angažování perspektivního, teprve šedesátiletého gólmana Vlasty Půčka. Chytal skvěle a myslím, že v baráži se díky němu ještě dočkáme překvapivých výsledků. Podepsal u nás smlouvu na tři roky, tedy až do důchodu, a jsem si jist, že ji dodrží, protože smluvní pokuta by pro něho byla likvidační. Jenom prozradím, že součástí pokuty je zaplacení pětidenní nonstop kalby U Kašáků. Na to by asi Vlasta musel prodat barák, takže myslím, že od něho ještě můžeme čekat velké věci, možná strašné, ale rozhodně velké! Jó, a ty Vlastovo klíče se nakonec našly v hospodě na Slovanu…

libusinlodenice

Fotografie legendárního gólmana Vlasty Půčka z restaurace Na Amálce čeká na schválení i s pojídajícím štamgastemlibusinperspektivni 

Perspektivní, teprve 60letý Vlasta Půček, se nechal Na Amálce vyfotit na registračku. Na 60 let a 16 piv vypadá skvěle.

libusinsport

Sport občas bolí. Takto dopadl kotník obránce Nováka. Výron jako prase...

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí