Trenéři Hostouně: Postup vykopou hlavně kluci z béčka

Loni touto dobou slavilo fotbalové áčko Hostouně postup do divize. Zítra může hostouňský Sokol prožívat postupovou slávu číslo dvě. Béčko totiž svede ve Slaném přímý souboj o postup z okresního přeboru prvního s druhým. K radosti Sokolům stačí získat bod. Za jeho získáním vede tým trenérská dvojice Miroslavů, Supáček (na snímku vpravo) s Vlčkem.

Jak moc je béčko Slaného, druhý tým tabulky, pro vaše mužstvo obtížný soupeř?
Supáček: Lehký soupeř to skutečně není. Hraje rychlý kombinační fotbal, který nám může způsobit problémy. Podle mne by si postup zasloužila obě mužstva. 
Vlček: V posledním kole je svým způsobem každý soupeř těžký. Ovšem mnohem větší soupeř bude v hlavách našich hráčů, aby utkání zvládli, jak chtějí. Týmy jsou celkově vyrovnané a podle mého názoru rozhodne momentální štěstí. 

V čem jste silnější než oni?
Vlček: Silnější jsme ve výhodě, která je na naší straně. Nám stačí bod, oni musí vyhrát. V čem jsme nebo budeme silnější než oni, na to se těžko odpovídá, když nevíme, s kým v sestavě skutečně zítra nastoupí. Kdyby se potkaly čistě béčka, tak jsme herně silnější, ale to se jistě nestane, oba kluby doplní sestavu o hráče áček.
Supáček: Silnější jsme i v mé osobě, protože já mám na Slaný štěstí, protože před dvěma roky jsem tam slavil postup do kraje s Tuchlovicemi (usmívá se). Věřím, že si tohle zítra zopakuju. Hrát na remízu nebudeme. Navalíme to na ně od začátku a z vozové hradby přejdeme na systém Hrr na ně! a tím je přemůžeme (směje se). 

Jaká esa do utkání Hostouň nasadí?
Supáček: Hrát budou hlavně kluci, kteří si sezonu vykopali, tedy pokud budou zdravotně v pořádku. 
Vlček: Nebylo by fér vůči těm klukům, kdybychom většinu sestavu tvořili z fotbalistů áčka. Kdyby se pak s nimi postup nepodařilo vybojovat, nemohl bych se jim podívat do očí.

Jaký je váš tip na konečný výsledek a počet diváků?
Vlček: Vyhrajeme 3:1 a na zápas přijde 250 diváků.
Supáček: Jsem přesvědčený o naší výhře 4:1 a lidí tam bude určitě přes 500.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí