Navrátilec Čížek: Pořád jsem běhavý

Mistrovský zápas naposledy odehrál loni v květnu v dresu divizních Lovosic. V něm se zranil a od té doby v žádném utkání o body na trávě nenastoupil. Teď se David Čížek (24) na zelený pažit vrací. Od nové sezony bude, téměř po dvou letech, oblékat dres mateřského klubu SK Kladno. V něm právě dnes zahajují přípravu prvního týmu. 

Takže jste si svůj návrat do SK nerozmyslel…
Nebylo co si rozmýšlet. Do fotbalu jsem se vrátit chtěl, a kdyby to bylo možné, tak jenom v Kladně. To jsem řekl v našem posledním rozhovoru. Z SK mne kontaktoval pan Novák a domluvili jsme se poměrně rychle. Měl jsem začít už v zimě, ale po zranění kotníku jsem návrat uspěchal. 

Vypadáte vysportovaně. Jak jste se udržoval v kondici?
Chodil jsem do posilovny, plavat, běhal jsem i skákal. Jsem dobře připravený. Jen s tím kotníkem musím teď s týmem začít trénovat opatrně.

Máte z návratu trému?
Nemám (usmívá se). Bojím se jen toho kotníku. 

Na který post s vámi v klubu počítají?
Měl bych nastupovat na kraji obrany nebo zálohy a je mi jedno, jestli to bude zprava, nebo zleva. Pořád jsem běhavý (směje se).

V civilu provozujete pracovní agenturu. Na jaře jste si pochvaloval, jak vám firma šlape. Platí to i dnes?
Musím to zaťukat, daří se. Už pracujeme na zakázkách pro příští rok. Lidí na práci máme stále dost a na rozličné pozice. A nejen pro Kladensko, ale také pro Prahu nebo České Budějovice. 

Když se vám daří a ve fotbale na Kladensku je nouze o peníze, nemusíte vlastně chtít za zápasy odměnu…
(usmívá se). Za hraní fotbalu peníze teď opravdu nepotřebuji.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí