Ladislav Brůžek: Věřím, že Sokol nezklamu

Prošel celou slávistickou mládeží a poté se pohyboval na hraně rezervy a prvního týmu. Dospělý fotbal si však nejvíc zahrál v Admiře či Motorletu. Stop mu vystavila bolavá záda, kvůli kterým v poslední době hrál fotbal jen pro zábavu za pražské Ďáblice. Přesto měl na hřišti stále co nabídnout, a tak po něm sáhly třetiligové Litoměřice. Odtud ve středu stoper Ladislav Brůžek (24) putoval na půl roku do Sokola Hostouň.

Stihl nastoupit v přípravném utkání proti Jižnímu Městu. I když hrál poločas, vedení klubu zaujal.

Proč jste se vrátil k fotbalu na vyšší úrovni?
Protože mně fotbal chybí. Třetí liga v Litoměřicích je pro mě výzva. S manažerem klubu jsme se domluvili, že to půjdu na půl sezony zkusit do divize a volba padla na mužstvo Hostouně, které vede skvělý trenér Zdeněk Hašek. Potřebuju se dostat co nejrychleji do výborné formy, shodit nějaká kila, a pod Haškem by to mohlo vyjít. Věřím, že Sokol nezklamu a budu platným hráčem.

Do mužstva jste se zařadil v den utkání s Duklou Jižní Město. Sehrál jste poločas a poločas jste výkon Sokola pozoroval z lavičky. Jaký dojem jste si z toho odnesl?
Hostouň má skvělé fotbalisty. Zápas s Duklou byl docela frmol. Za sebe můžu říct, že to půjde (usmívá se). Myslím si, že divize se dá s částí třetí ligy srovnat. 

Máte před sebou ještě nějaký fotbalový cíl?
Zatím budu skromný. Když už jsem v Litoměřicích, tak bych to mohl jako první krok dotáhnout do druhé ligy (směje se). 

Jan Murárik

bruzeknastoperu

Na stoperu si Brůžek nevedl nejhůř


Počasí Kladno

Předpověď počasí