Slavoj nestačil na fotbalisty Braškova

Účastník I.B třídy Sokol Braškov si k prvnímu přípravnému zápasu pozval třetitřídní Slavoj Kladno. Ten již měl za sebou turnaj v Buštěhradě, kde sice neuspěl (prohrál s Brandýskem 2:7 a Horměřicemi 3:7), ale částečně rozehraný už byl. SOKOL BRAŠKOV-SLAVOJ KLADNO 6:2 (3:1).

Slavoj nastoupil pouze s 10 hráči, ale překvapivě byl ze začátku utkání celkem vyrovnaným soupeřem. Domácí se však pomalu rozehráli a převaha dvou tříd se začala projevovat hlavně pěknými kombinacemi kolem pokutového území Slavoje, kdy z obrany hostí včetně brankáře občas udělali přihlížející statisty a skórovali do odkryté brány. Slavoj se snažil statečně vzdorovat, občas nebezpečně zaútočil a podařilo se mu i vstřelit branku.
V poločasové přestávce došlo k úsměvné situaci, když dva hráči Slavoje museli odejít do zaměstnání, takže Braškov, který měl k dispozici 12 hráčů, dva Slavoji zapůjčil, aby dohrávka měla nějaký smysl.
Do druhého poločasu tak mužstva nastoupila deset proti deseti a hosté, posílení o dva borce domácích, náhle začali mít mírně více ze hry, čehož využili ke vstřelení druhého golu. Postupně se však znovu začala projevovat fotbalová převaha domácích, kteří zatlačili soupeře, jemuž již začali docházet síly, před jeho bránu a opět si vytvářeli a proměňovali šance. Kdyby se brankář Vlk nerozchytal k reprezentačnímu výkonu, skončilo by utkání dvouciferným výsledkem.
Utkání v poklidu odřídil rozhodčí Kalík s asistenty Huderou a Lukáčem, což jim přístupem k utkání umožnila obě mužstva. Právě toto si po utkání pochvaloval trenér domácích Jarda Želina, že utkání na rozehrání splnilo účel a nikdo se nezranil. Podobně hovořil i trenér Slavoje Marek Ančička, který jen litoval, že jeho hráči o tato utkání projevují málo zájmu.
Branky domácích: Jaroš 3x, Maňkoš, Hrubý a Repaský. Za Slavoj snižoval na 2:1 Minas a na 3:2 domácí posila Slavoje Křepelka, který ještě zahodil tutovou šanci, když si chtěl vychutnat brankáře a míč poslal vedle.

- fr -

braskov2


Počasí Kladno

Předpověď počasí