Klasický kladenský příděl. Také Hrobce dostaly trojku

Plný počet bodů, Kroutilovy parády, zraněný kapitán a tři góly v soupeřově síti. To už je takřka klasický obrázek zápasů kladenského SK v divizním podzimu. Tentokrát si odvezly Hrobce porážku 1:3 (1:2). 

Zápas provázely tři zásadní události. Po půlhodině hry si po výskoku zpřetrhal vazy v kotníku Pechr (druhý kapitán v řadě, který kvůli zranění nedohrál utkání), v druhém poločase musel do kabiny po druhé žluté Suchý a do třetice celé utkání nezvládal hlavní sudí. Přes jeho velmi svévolné posuzování hry se ovšem domácí elegantně přenesli a pro věrné diváky předváděli fotbal plný pohybu, sólových nájezdů a parádních přihrávek. 

Nade všemi opět vynikal Kroutil. Do patnácté minuty stačil trefit hlavičkou tyč a zakončit své sólo kolegiální nahrávkou na gól Čížkovi. K tomu přidal jedno neproměněné sólo. Ve 24. minutě ho napodobil Kafka, který se zbavil protihráčů a předložil gólovku Šímovi. Na druhé straně se hosté dostali pouze do dvou vyložených šancí, z nichž dokázali jednu proměnit. Obě příležitosti si vypracovali po chybě na levé straně kladenské obrany. 

Rozestavění domácích dostálo od zranění Pechra zásadních změn, ale na kvalitě jejich hry se to neprojevilo. Veselý se z levého beka posunul na stopera, místo něj přišel Borák a do středu zálohy trenér posunul Hanzlíka. Ten si dosavadní exceletní výkon přenesl i na tento post. Škoda, že jeho průnik skrze obranu hostů a následnou přihrávku na gól Čížek zahodil. "Soupeř byl dneska zralý na pět gólů," konstatoval "Číža". 

Po změně stran perfektní uličkou vyslal Růžička na gólmana Kroutila, ale tomu chyběly k radosti centimetry. Radost z gólu si vychutnal v 66. minutě, kdy sudí odpískal po faulu na Kafku penaltu. A když další příležitosti neproměnili Bartoš či Suchý, byli hosté rádi, že si odvezli milosrdný výsledek.

SK jede příští sobotu do Rakovníka (10.15 h.).

"K rozhodčím se nechci vyjadřovat, stačí, když na konci věty nechám tři tečky... K našemu výkonu řeknu jen to, že jsme měli zápas rozhodnout už v prvním poločase a měli jsme klid. Do Rakovníka musíme složit novou obranu, ale s tím si poradíme, máme kvalitní dobře šlapající kádr,"  komentoval utkání trenér SK Jan Pejša.

Sestava SK: Tesař - Veselý, Hanzlík, Suchý, Bartoš, Pechr, Růžička, Šíma, Čížek, Kafka, Kroutil (střídali: v prvním poločase Borák za Pechra, v druhém Nesládek za Kroutila, J. Procházka za Kafku).

Diváků: 130

Nejlepší podle VK: Kroutil

Jan Murárik

hrobcekroutilovo

Kroutilovo poděkování za potlesk fanoušků

drahotaradost

Šéf klubu Josef Drahota měl z výkonu SK velkou radost


Počasí Kladno

Předpověď počasí