Novo vstoupilo vítězně do okresního přeboru

V prvním kole okresního přeboru na sebe narazili dva nováčci. Domácí Novoměstský Kladno postoupil do přeboru po dvouletém působení ve 3. třídě a hosté, Slovan Velvary B, dosud v přeboru nikdy nehráli. Přesto byli hosté mírným favoritem, neboť svoji skupinu vyhráli zcela suverénně se ztrátou pouhých tří bodů za jedinou porážku, kdežto Novoměstští postoupili z druhého místa až po vyhrané baráži s Kamennými Žehrovicemi. NOVOMĚSTSKÝ KLADNO-SLOVAN VELVARY B 5:1 (3:0).

Začátek zápasu byl ze strany Nova divoký. Během čtyř minut si vytvořil dvě vyložené šance, které bohužel zásluhou zbrklosti neproměnil. To Velvarské probudilo a náhle se více hrálo na polovině Nova. To platilo jen do 16. minuty, kdy důrazný Kovařík využil zaváhání velvarské obrany a za všeobecného jásotu poslal domácí do vedení. A radosti nebyl ještě konec, o tři minuty později letní posila Jung (je vidno, že posilou bude) nachytal opět obranu hostí na švestkách a bylo to 2:0. Veterán Majtaník v bráně Velvar se na své obránce moc zlobil. Důrazná brankářova domluva zabrala a Velvarští se opět chopili iniciativy. Na pozornou obranu Nova to bylo málo a výsledkem bylo jen nastřelené břevno a minela brankáře Hájka, když si málem doplácal míč do branky. Ve 44. minutě opět udeřilo na velvarské straně, opět chyba obrany, volný Jung znovu nezaváhal a do kabin se šlo zvesela s tříbrankovým náskokem.
Rozhodnuto však ještě nebylo. Krátce po zahájení druhé půle Velvarák Nádherný udělal z obránců i brankáře přihlížející statisty a snížil na 3:1 a chvíli se zdálo, že se hosté ještě pokusí o zvrat. Rozjetí Novokladeňáci však žádnou komplikaci nepřipustili, pár pokusů o ohrožení branky obrana lehce likvidovala a vpředu úřadovalo duo Kovařík s Jungem. V 67. minutě prvně jmenovaný zvýšil na 4:1, pak ještě Novo nastřelilo břevno a zápas se změnil v kladenskou exhibici, kterou pátým gólem pečetil opět Kovařík. Závěr celkem slušně hraného zápasu pokazil velvarský Pfleger hrubým faulem, za což se zdála žlutá karta mírným trestem. To asi byla jediná chyba rozhodčího Cholevy, jenž se svými asistenty Marešem a Zíkou zvládli zápas velmi dobře. Pěknému a zajímavému zápasu přihlížela téměř stovka diváků, z nichž téměř třetina byla z Velvar a ta domů odjížděla značně zklamaná, zatím co domácím příznivcům nedělní oběd určitě chutnal.

NOVO: Hájek - Šromovský, Horský, Hovorka (70. min. Mračko), Jakoubek, Jung (81. min. Frolík), Kovařík, Kříček, Fišer, Packa (60. min. Bureš), Sikora

VELVARY: Majtaník - Šlégr, Krška, Křtěn, Leibl (85. min. Pfleger), Mikš, Nádherný, Vošmera, Vorlíček (24. min. Bretšnajdr), Jindřich, Štefanik

- frč -

novo2

 

 

 

 

                  


Počasí Kladno

Předpověď počasí