Ostrá v Kladně trestala líný fotbal

Kladenský SK se topí v herní krizi. Po bezkrevném výkonu v Rakovníku dnes kladenští fotbalisté doma proti Ostré výkonnostně totálně propadli a museli překousnout porážku 0:2 (0:0).

Několik desítek diváků čekalo, že domácí proti diviznímu nováčkovi sice pomalu, ale přeci jen roztočí náročný silový kolotoč, na který Ostrá dlouho nezapomene. Nakonec na tenhle zápas musí honem rychle zapomenout Kladno. 

Jestliže v první poločase byly ve hře SK aspoň náznaky útočné snahy s možným zakončením, pak po změně stran se vytratil i ten náznak. Tichý potlesk si zasloužily jedině snad nepřesné Kroutilovy nůžky z velkého vápna.

Výpady rychlonohých útočníků v červených dresech dělali domácí obraně potíže. A hosté procházeli přes neexistující zálohu Kladna velmi snadno. Ovšem co prošlo, s tím s poradil gólman Tesař. Zdálo se, že podobně jako v Rakovníku, také proti Ostré vychytá čisté konto. Možná ani on ale netušil, že ho dvakrát soupeř překvapí z velké dálky. A tak stačily dvě střely a Ostrá dál může v B skupině plnit roli černého koně sezony. 

"Dneska jsme si body nezasloužili. Bylo to z naší strany bez pohybu, bez důrazu jak vpředu, tak vzadu. Jsem přesvědčený o tom, že než příští týden odjedeme k dalšímu zápasu do Nového Boru, tak si to kluci uvědomí a podají na severu Čech výkon, jaký předváděli na začátku sezony," uvedl kladenský kouč Jan Pejša.

Sestava SK: Tesař - Veselý, Hanzlík, T. Procházka, Suchý, Borák, Růžička, Šíma, Kafka, Čížek, Kroutil (střídali v druhém poločase - J. Procházka za Růžičku, Krsek za Suchého).

Nejlepší z SK podle VK: Borák.

Jan  Murárik

ostracizek

Čížek sváděl ostré souboje s mladým Bejblem, synem slavného internacionála

ostrakladensti

Kladenští Abrhamové naslouchají pozápasové diskuzi trenéra Haška s Radkem Bejblem (zcela vlevo)


Počasí Kladno

Předpověď počasí