Novo vyloupil Brandýsek

V 6. kole svedl los dvě mužstva z horních pater tabulky, domácí Novo Kladno, které zatím doma soupeře drtilo, a FK Brandýsek, který patří k předním kandidátům postupu. Utkání bez favorita slibovalo pěknou podívanou, což splnilo jen částečně. NOVO KLADNO-FK BRANDÝSEK 2:4 (1:3).

Utkání začal lépe Brandýsek. Technickou kombinační hrou se dostávali jeho hráči před branku Nova, tu však zatím příliš neohrožovali. Novo se k protiútokům dostávalo sporadicky, ale v 17. minutě se při jednom podařilo rozebrat hostující obranu a volný Kovařík poslal domácí do vedení. Netrvalo dlouho a do brejku byl vyslán Jung (hosté reklamovali ofsajd), který se zkušeně pokusil vyběhnuvšího brankáře Krause přehodit. Kraus však konečky rukavic usměrnil míč na tyč, odkud putoval do rohu. Byl to možná jeden z rozhodujících momentů utkání. Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel za dvoubrankového vedení Nova?
Brandýsek nedeprimován pokračoval ve své hře a ve 33. minutě se dočkal, když Šulc křížnou střelou vyrovnal. To hosty povzbudilo, po čtyřech minutách se radoval opět Šulc a bylo to 1:2. To se již na hřišti začínalo jiskřit a rozhodčí se začínal potit. Brandýsek byl v této fázi jasně lepší a poločasový účet ve 44. minutě uzavřel na 1:3 veterán Strnadel.
Do druhého poločasu Novo nastoupilo s odhodláním ještě něco se zápasem udělat. Vítr z plachet mu však již po osmi minutách sebral Houha, který nekrytý prostřelil Hájka a za stavu 1:4 se zdálo hotovo. Novo ještě nerezignovalo, ale to se již hra zvrhávala v sérii strkanic a osobních soubojů, což sice více vyhovovalo Novu, ale nic kloudného se nedalo vymyslet. V 55. minutě byl po faulu v pokutovém území Brandýska nařízena pro Novo penalta, kterou Jung bezpečně proměnil, ale to bylo vše. Rozkouskovaná hra se sériemi faulů na obou stranách a stálé diskuze s rozhodčími již s fotbalem měly málo společného. V 64. minutě dostal brandýský Čížek za držení soupeře žlutou kartu, a protože měl z prvého poločasu již jednu, poroučel se do sprch. Novo se ještě pokusilo přesilovku využít, ale hosté již zvrat nepřipustili a mužstva se dotrápila do konce.
Výsledek utkání je spravedlivý, Brandýsek si vítěztví hlavně za výkon v prvém poločase zasloužil. Předvedl větší hráčskou kvalitu a v hektickém závěru i chladnou hlavu. Za zmínku stojí i výkon rozhodčího Čechovského s asistenty Marešem a Dachovským. V utkání měli dost problémů, ale zápas byl velmi náročný a hráči obou mužstev jim situaci ani v nejmenším neusnadnili. Nakonec střetnutí úspěšně dovedli do konce, i když hlavní musel rozdat celkem 8 žlutých a 1 červenou kartu. Téměř stovka diváků mohla být spokojena s fotbalem pouze v prvním poločase. Ovšem ten, kdo má rád boj a vzrušení, si na své přišel i v poločase druhém.

NOVO: Hájek - Šromovský, Bureš (70. min. Marjánko), Horský, Hovorka (81. min. Vosmík), Jung, Kříček, Kovařík, Fišer, Jakoubek, Liška, tren.: Jung st.

BRANDÝSEK: Kraus - Sedláček (92. min. Dumanjič), Strnadel (91. min. Balín), Hink, Šulc (46. min. Houha), Kroc Patrik, Rychlý, Čížek, Kroc Lukáš, Tesař, Mladý, tren.: Zeman 

- frč -

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí