Novo vydřelo výhru nad Lidicemi

Novoměstský Kladno, který poslední dva mistráky prohrál, přivítal doma Sokol Lidice, jenž se zdecimovaný zraněními a tresty krčí poblíže dna tabulky. Pro zápas s Novem sice dal mužstvo jakž takž dohromady a měl i hráče na střídání, přesto byli domácí favority. NOVOMĚSTSKÝ KLADNO-SOKOL LIDICE 2:1 (0:0).

Úvod zápasu odpovídal prognózám. Někteří diváci ještě nezaregistrovali, že se již hraje a domácí z vyložené šance nastřelili tyč. V náporu pokračovali a vytvářeli si další šance, zakončení však bylo žalostné, a když už něco prošlo, byl na místě skvělý brankář Zach. Ve 20. minutě sice skončil konečně míč v lidické brance, ale protože útočník Nova ve vyložené pozici ještě nesmyslně přihrál míč lépe postavenému kolegovi, který však byl v ofsajdu, branka správně nemohla platit. To se již také osmělovali hosté, kteří vystihli, že domácí nehrají ve správné pohodě. Vytvořili si tři pěkné příležitosti a zapotil se i domácí brankář Hájek. Těsně před koncem poločasu mělo Novo dvě vyložené šance, ale do kabin se šlo za bezbrankového stavu.
Druhý poločas začalo Novo opět z ostra a tentokrát úspěšně. Již ve 48. minutě po vyšachování lidické obrany konečně poslal Jelínek domácí do vedení. Kdo čekal, že začne střelecké představení Nova, byl zklamán. Domácí si sice udržovali značnou převahu, ale gólově se prosadil až v 71. minutě Jung, který pláchl obraně. V 75. minutě se zdálo vše vyřešené. Jeden z nejlepších hráčů Lidic Falout tak dlouho vysvětloval rozhodčímu, že domácí brankář zdržuje, až si vykoledoval žlutou kartu, a protože již jednu vlastnil z 59. minut, pochodoval pod sprchy. Oslabení však Lidickým spíše prospělo. I když se zdálo, že jim docházejí síly, neutuchající bojovností, jež je zdobila celý zápas, vyrovnali hru a v samém závěru udeřili. V 84. minutě domácí obrana chybovala a volný Radosta technickou střelou snížil na 1:2. A málem bylo pro Novo ještě hůře. Minutu před koncem se uvolnil opět Radosta, ale zopakovat předchozí kousek se mu nezdařilo, tentokrát technické střela skončila o centimetry vedle brány bezmocně přihlížejícího Hájka. Vzápětí pískl rozhodčí konec a rána, jak domácím spadl kámen ze srdce, byla určitě slyšet až u "Liďáku".
Mírně podprůměrné utkání s přehledem odřídil rozhodčí Volf s asistenty Hasíkovou a Cholevou. Úlohu měli ulehčenou korektní hrou obou soupeřů, takže jediný problém bylo řečnění,v čemž vynikal hlavně lidický Falout, jež za to byl po zásluze potrestán. Necelá padesátka diváků si od zápasu určitě slibovala více, ale v krásném podzimním počasí to nakonec bylo příjemné  nedělní dopoledne.

NOVO: Hájek - Šromovský, Jelínek (55. min. Bureš), Hovorka, Jung, Kovařík (72. min. Kříček), Sikora, Packa, Marjánko, Jakoubek, Mračko. Tren.: Jung star. 

LIDICE: Zach - Häckl, Řepa, Vysloužil, Švandrlík, Záleský (36. min. Rudek), Hofman (28. min. Bakalár), Falout, Tyburec, Radosta, Müler. Tren.: Zýka

- frč -


Počasí Kladno

Předpověď počasí