Fotbalistky Švermova statečně vzdorovaly Liberci

Fotbalistky Baníku Švermov mají za sebou poslední podzimní divizní vystoupení. V Liberci ho prohrály po boji 0:4.

Domácí tým, lídr tabulky, byl favoritem utkání, což od začátku dokazoval svým tlakem a pohlednými kombinacemi, které často končily střelbou. "Naštěstí jsme v brance měli Nikolu Iljinovou, která nás několikrát podržela až neskutečnými zákroky. Překonala ji teprve v závěru poločasu Horčičková, která ale musela svou střelu dvakrát dorážet," líčí průběh prvního poločasu trenér Baníku Roman Zeisl a pokračuje: "Do druhé půle jsme šli s velkým odhodláním a na hře to bylo znát. Bohužel, jednu z našich akcích potrestaly domácí fotbalistky protiútokem, který skončil v naší síti a zvrátit v Liberci stav 0:2 bylo takřka nemyslitelné. Konečný výsledek 0:4 je bohužel poněkud krutý. Podali jsme kvalitní výkon a holky chválím za bojovnost."

Nyní fotbalistky Baníku čeká zápas se starou gardou Švermova a tréninky každou středu až do konce měsíce. "Pak si uděláme rozlučku a v prosinci si odpočineme. Od ledna máme v plánu opět tréninky, halové turnaje, soustředění a budeme se těšit na jarní část divize, kdy pět zápasů odehrajeme doma a pouze tři venku," uzavírá Roman Zeisl.

Slovan Liberec - Baník Švermov 4:0 (1:0)
Baník: Iljinová - Pokorná, Nedvědová, Vavrochová, Dorážková - Kloučková, Slámová "C", Drmlová, Landová - Marešková, Skulová
Hlavní trenér: Roman Zeisl 
Asistenti: Martin Jakeš, Alexandr Bobočko
Nejlepší hráčky: 1) Nikola Iljinova 2) Lůca Landů 3) Karolína Pokorná 

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí