Trenér Pejša: Už aby byl podzim za námi

Má ulehčenou práci asi jako žádný jiný trenér v divizní skupině B. Kouč SK Jan Pejša má totiž na marodce víc hráčů než zdravých pro základní sestavu a nemusí tak řešit, koho postavit. Přesto jeho tým spíše vítězí, než by body ztrácel a tabulkou se propadal. Dnes odpoledne příznivci kladenského klubu budou netrpělivě čekat na výsledek utkání v Souši (14.00 h.).

Minulé kolo jste jasně přehráli Meteor, který měl do té doby výborné výsledky. Přitom k dispozici máte zhruba čtrnáct hráčů i s gólmany. Je náhoda, že neztrácíte body?
Náhoda to není. Mám k dipozici dobré hráče v širokém týmu. To se nyní, kdy jich velké množství kvůli zdravotním problémům odpadlo, ukazuje v nejlepším světle. Proti Meteoru jsme za poločas dali dva góly, a kdyby jich bylo jednou tolik, nemohl se nikdo divit. Na druhou stranu se vyvarujeme výpadkům, ze kterých dostáváme víceméně náhodné góly. Tohle nás stálo spousty bodů.

Na lavičce seděl nováček šestnáctiletý náhradní brankář, vedle něj se rozcvičoval Kalina, který se vrací po několika zraněních...
V týdnu přibyli na marodce Šíma a druhý brankář Kleinmond. Přitom u Venci Kaliny nemůžeme počítat s jeho účastí v celém zápase. Možná na podzim nasbírá při svém návratu na trávník minuty. Už aby byl konec podzimní části...

Souš jde tabulkou nahoru, je to doma velmi silný soupeř. Jak na něj?
Nechci spekulovat, kolik bodů můžeme v Souši uhrát. Skupina je velmi vyrovnaná a jedno klopýtnutí nebo výhra venku ještě nic vážného neznamená. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí