Zápas v Žehrovicích ukončila bitka

Vichřice minulý týden silně poškodila ochrannou síť za brankou na hřišti Slavoje Kladno. Protože se havárii nepodařilo včas odstranit a hrozilo nebezpečí zřícení kostrukce, domluvili se funkcionáři Slavoje a Žehrovic na změně pořadatelství, takže utkání se odehrálo na hřišti SK Kamenné Žehrovice. SK KAMENNÉ ŽEHROVICE - SLAVOJ KLADNO 2:4 (1:2).

Do utkání vstoupili lépe domácí a byli častěji hosty před brankou Slavoje. Jejich koncovka však byla žalostná, respektive žádná, protože gólmana Krumpholce prakticky neohrozili. Pro vývoj utkání byla důležitá 12. minuta. Slavoják Minas prováděl přímý kop od postranní čáry, lehký přízemní centr prolétl klubkem hráčů před bránou Žehrovic a zkoprnělý brankář Zika již nestačil reagovat, protože to, že míč projde až k němu, nečekal. Otřesení domácí se ještě neprobrali, když Minas prošel jejich obranou jako nůž máslem, obešel i brankáře a do prázdné zvýšil na 2:0. Zakrátko opět Minas neproměnil loženou šanci a ke slovu se začali hlásit také domácí. Přebrali iniciativu a ve 28. minutě, když hosté otáleli s odkopem, po vzniklém závaru Osagiede pěkným obloučkem přehodil vzrůstem menšího brankáře hostí a snížil na 1:2. V té době již hlavně na straně domácích začaly plát emoce a nepřesného rozhodčího Bajera častovali někdy nevybíravou kritikou, což on přehlížel. Utkání značně přitvrdilo a poločas se dohrál v hádkách a osobních soubojích.

Druhý poločas opět lépe začali domácí, ale nepřesností v rozehrávce ztráceli míče, čehož využíval rychlík Minas. Ten však ze dvou samostatných úniků ani jeden trestuhodně neproměnil. Nepoučení domácí dále přicházeli o těžce vybojované míče a v 63. minutě již byli potrestáni. Rychlonohý mladík Kalina zachytil špatnou rozehrávku, své sólo využil a upravil skóre na 1:3. A aby toho nebylo málo, o pět minut později z podobné situace zvýšil Nový na 1:4. Domácí se nevzdali a v 73. minutě Jakub Stehlík přetlačil brankáře a snížil na 2:4. Dále se již jen bojovalo až do tristního závěru. Zde je třeba zmínit rozhodčího Bajera s asistenty Oubrechtem a Pagáčem. Rozhodčímu se utkání vůbec nevyvedlo a chvílemi se mu docela slušně vymklo z rukou. Chyby kupil rovnoměrně na obě strany, každé mužstvo se asi oprávněně dožadovalo pokutového kopu. Nadávky a urážky hlavně od domácích nešlo přeslechnout, rozhodčí musel mít zalehnuto v uších.

Korunu všemu dal závěr utkání. Chvíli před koncem v pokutovém území Slavoje útočník domácích fauloval hostujícího beka, který ho při pádu chytl za nohy. Faul byl sice odpískán, ale během několika vteřin se strhla strkanice, jíž se zúčastnilo několik hráčů z každého mužstva. Strkanice začala rychle přerůstat ve rvačku, ale rozumní hráči obou mužstev agresory pochytali a zklidnili. Kdo čekal, že nyní začne rozhodčí provinilce odměňovat kartami (na každé straně šlo o dva až tři hráče), zmýlil se. Rozhodčí ani nečekal na asistenta, který mu přispěchal pomoci s identifikací provinilců, a zápas jednoduše ukončil. Byla to smutná tečka za utkáním slabé úrovně, kdy hosté zvítězili zaslouženě, neboť předvedli přece jenom něco z fotbalu a chytře využili chyb domácích. Ti kromě nasazení a bojovnosti (někdy až přehnané) nepředvedli nic. Hrstka asi 25 diváků mohla být spokojena se slunečným podzimním počasím a dobrým pivem v kantýně.

Žehrovice: Zika - Stehlík, Jakub, Stehlík Pavel, Širůček, Kašpar, Viduna, Kopačinský, Bureš, Cába, Novotný, Osagiede(46. min. De Saints), tren.: Kopačinský Alex

Slavoj: Krumholc - Kovář-Vávra, Král (77. min. Procházka), Kalina, Valter (55. min. Adamus), Hroneš, Minas (77. min.Tran Trung), Nový, Vlk, Tůma (55. min. Blažkovec), tren: Ančička

- frč -

  

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí