Fotbalistky Baníku Švermov sahaly po bronzu

V Kladně proběhl ženský turnaj v halovém fotbale za účasti 12 týmů. Domácí Baník Švermov vyslal do bojů hned dva celky.

Áčko Švermova ve skupině válelo. Nejprve Slámová sestřelila Kočičky Dobré Pole, poté porazilo Mnichovo Hradiště 2:0 a nakonec remizovalo s Jabloncem nad Nisou 0:0. Sedm bodů ve skupině znamenal přímý postup do čtvrtfinále. 

Béčko Švermova začalo výhrou 2:0 nad Teenkami z Dobrého Pole. Dvě trefy zde zaznamenala stále začínající a snaživá Ála Skulová, kterou nyní čeká drahé zápisné. Poté ale "B" tým podlehl Tuklatům 0:2 a Vědomicím 0:3. Pro pokračování v turnaji se tak nejprve musel kvalifikovat v předkole, ve kterém narazil na Mnichovo Hradiště a touha po pokračování znamenala vítězství 3:0. 

Áčko Švermova pak čekal souboj s Tuklaty a ač bylo celý zápas jasně lepší a vytvořilo si několik šancí, padlo po nájezdech a v turnaji tak překvapivě skončilo.

Béčko muselo překvapit! "Abychom se s turnajem nerozloučili, museli jsme porazit silné Vědomice. Celý zápas jsme čelili tlaku, ale ten jsme ustáli a po remíze 1:1 se šlo do nájezdů. Ty umí technická Iljinová, které jela třetí, a když platila stále remíza, jela i čtvrtý a poslala béčko do semifinále!" říká Roman Zeisl, pořadatel turnaje a současně i kouč Baníku Švermov. Zápas s Rakovníkem však už byl nad síly jeho svěřenkyň a prohra 1:5 byla spravedlivá. V souboji o bronz se béčko Švermova opět střetlo s Tuklaty. "Tentokrát jsme si opravdu věřili, ale holky už za sebou měly několik zápasů a únava rozhodla o prohře 1:2 a konečném čtvrtém místě. Kamila Slámová se alepoň stala hráčkou turnaje. Její výkony byly parádní a tak si naše kapitánka odnesla cenu za nejlepší hráčku. Brankářkou turnaje byla Martina Hedvičíková a nejvíce branek vstřelila Nikoleta Mernyová," uzavírá Roman Zeisl.

Konečné pořadí turnaje:

1) Olympia Rakovník (na snímku)

2) Pandy Praha

3) Čechie Tuklaty

4) Baník Švermov "B"

5) Sahara Vědomice

6) SKPŠ Praha

7) Baník Švermov "A"

8) FK Jablonec

9) DFK Mnichovo Hradiště

10) Kočičky Dobré Pole

11) Teenky Dobré Pole

12) FK Teplice

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí