Kladno udeřilo devětkrát!

Vstřelit devět branek na hřišti soupeře, to se v českém fotbale hned tak nevidí. Kladenskému SK se to dnes podařilo v Hrobcích, když svého soupeře na parádní umělé trávě deklasoval poměrem 9:1 (5:0). 

Hrobce trápí nedostatek hráčů a proti Kladnu nastoupili domácí s jediným na střídání... Hosté dorazili s početnou enklávou náhradníků, ovšem většinu tvořili dorostenci. Domácí se v první polovině utkání porazili prakticky sami, když vytvořili velké množství hrubých chyb, které soupeř efektivně trestal. Role kata se ujal s velkou chutí hrající Čížek. Po dvou brankách vstřelil v každém poločase. Za tradičními autory branek tentokrát nezůstali pozadu ani obránci. Hrobcům se nedá upřít bojovnost a jistá fotbalová šikovnost. Jeden gól v síti Tesaře je zaslouženou, byť minimální, odměnou za všechny šance, které si dokázal domácí celek vytvořit. Kladenský gólman se několikrát překonával, aby se z fotbalu nestala podle skóre na konci házená...

"Pro nás je to samozřejmě krásný výsledek, přesto v našem výkonu stále vidím hodně nedostatků. Kvalitnější soupeř by nás citelně potrestal. Hrobce mají spoustu šikovných hráčů, ale doplatily na chyby, které jsme trestali. Jsem rád za výhru, těch gólů jsme mohli vstřelit mnohem víc. Zároveň jsem si dobře vědom, že další soupeři nám dají víc zabrat," uvedl po utkání trenér Kladna Jan Pejša. "Je dobře, že jsme do mančaftu přes zimu nesáhli žádnými přestupy," doplnil šéf SK Josef Drahota. 

Další utkání sehraje SK příští sobotu doma s Tatranem Rakovník (10.15 h.). Rakovničtí dnes porazili Nový Bor 4:0. 

Góly: Čížek 4, Suchý, Kroutil, Kalina, Šíma, Bartoš.

Sestava SK: Tesař - Bartoš, Veselý, Suchý, Kalina, Čížek, Hanzlík, Kafka, Šíma, Nesládek  (Borák za Veselého, Kroutil za Nesládka, Kubů za Hanzlíka, V. Procházka za Kafku, Kalousek za Šímu). 

Diváků: 70 ( z toho 20 z Kladna)

Jan Murárik

 

 

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí