K výhře v Hrobcích zavelel Patarocha

Hostouňský Sokol potvrdil v Hrobcích roli favorita a vyhrál  3:0 (2:0).

Bělorus Patarocha je pro hostouňský Sokol zřejmě darem z nebes. V minulém kole jeho gólem vyhrála Hostouň doma nad Lípou, nyní v Hrobcích otevřel v 27. minutě skóre a přerušil tím na chvíli zelenobílý festival krátkých neúčinných přihrávek. V jeho podání se vstřelení branky zdálo jednoduché. Prostě vzal balon, obranu mu naběhnutím k postranní čáře pomohl otevřít Kolmistr, Patarocha si ve vápně hodil míč na levou nohu a prostě zavěsil. Pro Sokol je dobré, že jeho momentálně "spící" kanonýry dokáže nahradit možná nový střelec jara. Rozhodčí se chystal písknout poločas, ještě  nechal akci dohrát Kolmistra, ten centrem přes celé vápno našel Kabeleho kopačku a bylo 2:0.

"Utápěli jsme se v neúčelných přihrávkách, přesto šlo jen o to, kdy padne do branky domácích první gól," komentoval vývoj utkání Jan Jiras, jedna z legend hostouňské kopané. 

Druhý poločas hezčí fotbal nepřinesl. Hrobcům se hrát očividně nechtělo a hosté si v poklidu na úvod druhé půle pojistili vítězství gólem Trappa, který si naběhl na míč z rohu. Vyššímu skóre několikrát zabránila obětavost domácích hráčů na brankové čáře. 

Sokol v příštím 21. kole hostí v neděli na svém trávníku Tatran Rakovník (17.00 h.). 

Sestava Sokola: Pettík - Charvát, Trapp, Viduna, Marek, Vašák, Kulhavý, Patarocha, Kabele, Kolmistra, Hájek (Kudrna, Dunderovič,  Hanuščík,  Krndžija, Dukát, Stojka, Linc).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí