Slavoj vydřel tři body v předposlední minutě utkání

V 16. kole fotbalové 3. třídy skupiny A na sebe narazila mužstva domácího Slavoje Kladno a Baníku Stochov. Oba týmy byly v minulém kole úspěšné, ale domácí, kteří se  ještě nevzdali naděje na postup, byli favoritem. Nakonec uspěli, ale vítězství si museli perně vybojovat. SLAVOJ KLADNO -BANÍK  STOCHOV 3:2 (0:1).

Zápas začal dle předpokladů náporem domácích, kteří přitlačili Stochováky k pokutovému území a snažili se zdolat jejich bránu. Dařilo se jim dostávat do dobrých příležitostí v těsné blízkosti brány a několik střel z větší vzdálenosti mělo také správný směr, ale vše marné. V brance hostů úřadoval gólman Jenda Zíka, chytající v reprezentační formě, jenž přiváděl střelce domácích k zoufalství. A tak i v tomto zápase platilo otřepané "nedáš-dostaneš". Ve 33. minutě při prakticky prvním útoku Stochovských obrana Slavoje nepokryla Romana Šnajdra, jenž s přehledem poslal hosty do vedení. Opravdu ledová sprcha pro domácí! Ti však nedeprimováni pokračovali v náporu, ale do konce poločasu neprorazili.
Do druhé půle Slavoj vlétl ještě s větším důrazem, před brankou hostí vytvářel závar za závarem a po pěti minutách Blažkovcem vyrovnal. Nápor domácích pokračoval, kopali několik rohů, což zůstalo nevyužito, ale v 58. minutě po dalším závaru už vedli dorážkou Feryka. Pak však Slavoj, asi si jist vítězstvím, během deseti minut třikrát vystřídal, což se ukázalo jako chyba. Hosté nesložili zbraně, postupně vyrovnali hru a v 77. minutě zásluhou Vojtěcha i skóre. Nejmrzutější byl v tu chvíli brankář Slavoje, jenž si pořádně nesáhl na merunu a druhý gól měl v síti. Zaskočení domácí se již nestačili zkonsolidovat a náhle se začali obávat o výsledek.
Necelá čtyřicítka diváků se už těšila na penaltový rozstřel, když v 89. minutě sváteční střelec Vávra po rohu hlavou strhl vítězství na domácí stranu. Výhra domácích byla zasloužená, neboť většina utkání se odehrávala v jejich režii, ale bojovní hosté odcházeli zklamaní, protože bodový zisk měli na dosah. Utkání průměrné úrovně, ale z obou stran slušně hrané, s přehledem ukočíroval rozhodčí Hudera, když udělil pouze jednu žlutou kartu hostujícímu Loudovi.

SLAVOJ: Krumholc - Kovář, Blažkovec, Vávra, Vlk, Král (61. min. Procházka), Valter (81. min. Moutelík), Feryk (66. min. Böhm), Shöner, Nový, Tůma (72. min.Tran trung). Tren. :Shönherr.

STOCHOV: Zíka - Vorbach, Šnajdr Rom. (46. min. Vojtěch), Šnajdr Rad. (55. min.Louda), Sabo, Pluhař, Burle, Buchač, Ploch, Pražák, Coufal. Tren. :Sabo st.

- frč -


Počasí Kladno

Předpověď počasí