Slavoj sebral favorizovanému Smečnu bod

V neděli dopoledne nastoupil Slavoj Kladno ke čtvrtému mistrovskému zápasu na domácím hřišti v řadě. Minulý týden utržil debakl od kladenské Sparty 0:7, takže utkání bylo očekáváno s obavami, neboť soupeřem byl Sokol Smečno - jeden z největších kandidátů na postup. SLAVOJ KLADNO-SOKOL SMEČNO 3:3 (2:2), pok.kopy 4:5.     

Utkání o něco lépe začali favorizovaní hosté a častěji zaměstnávali domácí obranu. Domácí však také nebyli pasivní, využili každé příležitosti k protiútoku a v 18. minutě šli do vedení, když volný Tůma dostal přesnou příhru, postřehl, že brankář Prokop proti němu vybíhá, a zkušeně ho přeloboval. Radost domácích trvala sotva pět minut, když se jejich rozhozená obrana nestačila zformovat a jeden z nejlepších hráčů hostů Mucha z rychlé akce vyrovnal. Obě mužstva se snažila a útoky se střídaly na obou stranách. V 39. minutě si na odražený míč naběhl Král a domácí vedli 2:1. Ani tentokrát se ale dlouho neradovali, jejich obrana ve 43. minutě za sebou opět zapomněla Muchu a bylo srovnáno. Hned z rozehrávky centr domácího Krále skončil na břevně a rozhodčí pískal poločas.
Smečenští se ve druhé půli snažili strhnout vítězství na svou stranu, ale domácí byli silnému soupeři překvapivě vyrovnaným soupeřem. V 58. minutě ovšem opět chybovali v obraně, když Vlk špatně zpracoval lehký balon, jenž odskočil k číhajícímu Kasákovi a hosté poprvé vedli. Také oni se však z vedení dlouho neradovali. V 61. minutě Tůma v šanci nezaváhal a začínalo se zase od začátku. Domácí však potkala velká nepříjemnost. V 76. minutě se zranil Tůma, a protože již neměli hráče na střídání, dohrávali o deseti. Hosté toho samozřejmě chtěli využít, vrhli se do útoku, ale domácí obrana, do té doby často chybující, se zkonsolidovala a nájezdům Smečeňáků odolala. Jedinou nebezpečnou střelu brankář Krumpholc bravurně vytáhl na tyč. Do konce se již nic nezměnilo, takže ke slovu přišly střely se značky pokutového kopu. Hostující střelci všech pět pokusů proměnili, kdežto domácímu Vlkovi brankář poslední pokus vystihl a vyrazil. Z bodu navíc se tak radovali Smečenští.
Utkání sledovalo téměř 70 spokojených diváků, kteří viděli dramatické utkání pěkné úrovně. Hosté potvrdili, že patří ke špičce soutěže, ale domácí po dvou neúspěšných vystoupeních jim byli překvapivě zcela vyrovnaným soupeřem, a nebýt zbytečných chyb v obraně, mohli pomýšlet na vítězství. Do rámce zápasu zapadl dobrým výkonem i rozhodčí Volf, jehož se hosté trošku obávali, neboť je hráčem Bělče, jenž se Smečnem soupeří o postup. Ale obavy se ukázaly jako liché.

SLAVOJ: Krumpholc - Kovář, Vávra, Schönherr (53. min. Tran Trubg), Král, Valter, Nový, Moutelík, Vlk, Schöner, Tůma. Tren.: Ančička

SMEČNO: Prokop - Mucha, Ulm, Kratina, Pokorný (63. min. Kutil), Spišiak, Suda, Kasák, Bažo, Záhrobský, Vožeh. Tren.: Vápeník

- frč -


Počasí Kladno

Předpověď počasí