Pavel Bartoš: Derby s Hostouní bude asi moje poslední

Základní sestavu fotbalového SK si bez jména Pavel Bartoš (38) nechtějí kladenští fanoušci ani představit. Je totiž součástí týmu, které je zatím na čtvrtém místě divize B a bojuje o postup do třetí ligy. Zkušenosti a fotbalové umění tohoto obránce ovšem od příští sezony budou Kladnu zřejmě chybět...

Blíží se derby s Hostouní. Prožíváte tenhle zápas víc než ostatní?
Po všech těch sezonách v Kladně ve mně nic zvláštního zápas s Hostouní nevyvolává. Nehledě na to, že za ně hrají už cizí hráči, jestli tam jsou tři hráči, co prošli Kladnem, tak to je málo na to, aby to pro mě byl zvláštní zápas. Zbytek vůbec neznám. Žádnou rivalitu necítím.

Zvláštní utkání to pro region je aspoň z hlediska návštěvnosti...
Samozřejmě to specifikum je. Je to pro nás, pro hráče, příjemné. To je výhoda blízkosti obou klubů. Diváci z obou táborů to mají kousek jak na SK, tak do Hostouně a na tenhle zápas se sjíždějí lidé i z jiných míst. Kvůli divácké kulise se na derby těším.

Kam ve vaší divizní skupině Hostouň kvalitou fotbalu patří?
Sokol má kvalitní mančaft. To jsme zažili na podzim, když jsme hráli u nich. Sice jsme vyhráli tři jedna, ale výsledek podle mne neodpovídal kvalitě soupeře. V sobotu proti Hostouni nastoupíme s velkým respektem.

Jeden ze dvou dosavadních gólů v tomto ročníku jste vstřelil právě sokolům. Hraje se vám osobně proti nim příjemněji než proti většině dalších týmů?
Na podzim jsem proti nim hrál beka, teď budu asi záloze. To je jediný rozdíl pro mě. Jiné odlišnosti v porovnání s ostatními týmy necítím...

Jak velkou návštěvu v sobotu na stadionu čekáte?
Před velkou návštěvou se mně hraje příjemně. U nás, na velkém stadionu, je rozdíl, jestli dorazí sto nebo pět set lidí. Věřím, že v sobotu přijde osm set fanoušků. Bude to zřejmě moje poslední derby, tak si ho doufám užiju ve skvělé atmosféře a naším vítězstvím. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí