Štěpánova placírka. Na výhru v derby musíme navázat

V pořadí čtvrté derby s Kladnem pro nás dopadlo úspěšně hned z několika důvodů. Na zápas jsme byli velmi dobře psychicky připraveni a hodně nám pomohl rychlý gól z kopačky Karla Charváta, který se trefil opravdu nádherně. 

Až na jedinou výjimku ke konci zápasu se nám podařilo eliminovat největší soupeřovu ofenzivní zbraň, standardní situace. Ve výsledku jsme Kladno dle mého soudu jasně přehráli a zaslouženě si odvezli ze soupeřova hřiště tři body. Tentokrát určitě nebudu vyzdvihovat jednotlivce, dobrý výkon podal celý tým a všichni jsme táhli za jeden provaz na cestě za plným bodovým ziskem.

Nyní je však nutné potvrdit sérii dobrých výsledků dnes na domácím hřišti proti velmi kvalitnímu soupeři z Českého Brodu. Dobře si vzpomínám na podzimní vzájemný zápas, který jsem kvůli zranění nemohl hrát. Těžký terén, nepříjemný a tvrdý soupeř, zbytečný gól ke konci prvního poločasu. Všechny tyto faktory a gól v úplném závěru při naší hře vabank zapříčinily zbytečnou porážku 0:2. Pro pořádek je také dobré připomenout, že hosté minulé kolo v základní hrací době remizovali a následně nezvládli penaltový rozstřel v Neratovicích. 

Šňůra čtyř vyhraných zápasů nás těší a určitě ji budeme chtít zaokrouhlit na číslo pět. Kvalitní příprava na Brod byla důležitá. A to hlavně proto, že i ve zdánlivě povedeném zápase v Kladně jsme se dopustili několika chyb, které bylo nezbytné rozebrat a v dalších utkáních neopakovat. 

Děkujeme všem našim fanouškům, kteří nás na stadion Františka Kloze přijeli podpořit a doufáme, že v co největším počtu dorazí i na dnešní zápas do Hostouně. Sokol do toho!

Štěpán Hájek

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí