I přes vyloučení si Hřebeč odvezla dva body

 V 7. kole krajského přeboru byla sehrána dvě okresní derby. V sobotu překvapivě zvítězila Lhota ve Slaném 2:0. V neděli dopoledne nastoupil domácí Baník Libušín proti SK Hřebeč. Domácí byli favoritem, když v minulém kole padli v Tuchlovicích až po penaltách, kdežto Hřebeč utrpěla doma debakl 1:7 od Slaného. Průběh zápasu prognózám nasvědčoval, ale výsledek byl jiný. BANÍK LIBUŠÍN - SK HŘEBEČ 2:2 (1:1), pok. kopy 1:3.

Vzájemný zápas v Libušíně před rokem ještě v IA třídě skončil neslavně (dohrával se před disciplinární komisí a Libušín odešel s tučnou pokutou), proto Libušín nenechal nic náhodě a u hřiště se to hemžilo pořadateli, aby nemohlo dojít k nějakému napadení jako před rokem. Také SKFS provedl opatření, jež se osvědčilo, když řízením zápasu pověřil kladenské rozhodčí a dozor svěřil Petru Blažejovi, předsedovi OFS Kladno. 
Samotné utkání začali lépe domácí a hned od začátku se usazovali před bránou soupeře, v zakončení však byli málo důrazní a nepřesní. A tak v 8. minutě pro ně přišel šok, když v pokutovém území nepokryli Dobiáše, jenž dostal přesnou přihrávku. Nezaváhal a poslal hosty překvapivě do vedení. Nabuzení Hřebečtí převzali na chvíli iniciativu, ale domácí se zkonsolidovali a pokračovali dále v obléhání hřebečské brány. V 16. minutě se zcela sám před brankářem Zajíčkem objevil domácí Obradovič, ale brankáře nepřekonal. V 25. minutě se domácí radovali předčasně. Míč sice skončil v bráně, ale gól pro ofsajd nemohl být uznán. Dočkali se však v 39. minutě, když dlouhý výkop brankáře hostující obránce nešťastně odhlavičkoval k volnému Obradovičovi, jehož střelu ještě brankář vyrazil, ale dobíhající Abrham již neměl problém dopravit míč do odkryté brány a srovnat na 1:1. Namlsaní domácí pokračovali v náporu a o dvě minuty později opět Obradovič, při pokusu o uniknutí obránci Pinkasovi, byl tímto hráčem bez milosti "sestřelen". Rozhodčí Cílek po krátkém zaváhání sáhl správně pro červenou kartu, protože nebýt tohoto zákroku, ocitl by se libušínský hráč ve vyložené příležitosti. Na přestávku se tak šlo za nerozhodného stavu s tím, že celý druhý poločas budou mít domácí výhodu jednoho hráče navíc.
Druhý poločas byl podobný prvému, jen převaha domácích byla ještě znatelnější. Pěknými kombinačními akcemi se dostávali na dostřel hřebečské branky, kde však stál vynikající Zajíček, jenž byl rozhodnut za svá záda žádný míč nepustit. Kapitulovat musel až v 73. minutě, když domácí Křemen se dvěma kličkami na vápně zbavil obránců a nechytatelnou střelou k tyči poslal domácí konečně do vedení. K navýšení skóre mohlo dojít o tři minuty později, když střelu Abrhama stačil obránce tečovat tak, že skončila na břevnu. Jak se blížil konec, na hřišti se začalo více jiskřit. Domácím se nedařilo náskok navýšit a hosté ve snaze vyrovnat přitvrdili hru, což neplatilo na rozhodčího Cílka. Ten v rozmezí od 81. do 86. minuty udělil  hostům neuvěřitelných pět žlutých karet. Pokud to byla od Hřebče součást taktiky, tak vyšla dokonale. Domácí místo toho, aby v klidu kontrolovali hru, se nechali přístupem hostů rozhodit. V 87. minutě šanci po závaru a následném rohu Hřebečtí ještě nevyužili. V 89. minutě však domácí obrana nabídla hostům další šanci, když se náhle objevili před brankou tři hráči Hřebče. První střelu ještě brankář vyrazil, ale dorážka Ondřeje Stříbrského již znamenala vyrovnání.
Zdrcení domácí se již v krátkém nastavení nedokázali zkoncentrovat k odvetě a deka, jenž na ně padla po ztrátě téměř vyhraného utkání, se nezvedla ani při zahrávání pokutových kopů, když proměnili pouze jeden, takže prémiový bod si odvážejí hosté.
Utkání přihlíželo neuvěřitelných 350 diváků, kteří viděli velmi pěkný bojovný zápas, ve kterém byli domácí po většinu hrací doby jasně lepší, ale na to se nehraje. Hřebečtí nesložili zbraně ani když se pro ně zápas dobře nevyvíjel, a proto si odvážejí body zaslouženě. Uznání zaslouží rozhodčí Cílek s asistenty Ježkem a Gerhartem, kteří se občas zapotili, ale těžké utkání zvládli na výbornou.

Libušín: Cipra - Veselý, Potružák (70. min. Bittengel), Houška, Caizl, Havrda, Obradovič (82. min. Švec), Zadina, Výborný, Abrham, Křemen. Tren.: Caizl

Hřebeč: Zajíček - Pinkas, Čmejla, Sedláček (89. min. Synek), Macháč, Klavík, Servus, Dobiáš (46. min. Veliký, 91. min. Kolbaba), Stříbský Marek, Střbrský Ondřej, Dvořák (81. min. Janík). Tren.: Sádecký

- frč -


Počasí Kladno

Předpověď počasí