Jágrova parta už je druhá!

Hokejoví rytíři vyhráli v Českých Budějovicích 4:3 (2:0, 2:1, 0:2). Po třetině baráže to vypadá na přímý souboj mezi Kladnem a Chomutovem o druhé postupové místo! Pardubice totiž chomutovské piráty porazily a z první příčky je dostane jen shoda okolností. Motor na čtvrtém místě začíná povážlivě ztrácet.

Poradit si s jihočeským Motorem na jeho ledu by značilo jediné - rytíři se už oklepali z úvodních dvou porážek. Hosté začali tak, jak předvídal útočník Zikmund, od začátku hráli velmi aktivně a nepouštěli Jihočechy do laciných šancí. Kaut v úvodu střetnutí branku sice minul, ale Redlich chvíli po něm už mířil přesně. Neuplynula ani desátá minuta, domácí rozehráli přesně na Plekance, ten pohotově posunul na Jágra a rytíři rázem vedli o dvě branky. 

V druhé třetině změnil skóre nejprve Redlich, když nachytal nepřipraveného Kváču. O dvě minuty později završil tlak v útočném pásmu Lakos střelou z pravého kruhu a vyhnal tak domácího brankáře Kváču z jeho svatyně. Zhruba v polovině zápasu dovolili rytíři radost z gólu také Motoru. Po dvou periodách vedli Kladenští také v přímé střelbě na bránu v poměru 23:22.

V nástupu do závěrečného dějství Budějovičtí přidali druhý zásah a mohli se dostat zpátky do zápasu, když hráli dvojnásobnou přesilovku. Hosté se ubránili bez inkasování. Stejně jako v desítkách dalších minut, ve kterých seděl někdo z kladenského týmu na trestné lavici. Sudí se v tomto případě dnes vskutku překonávali. Kladno prosedělo v trestech 34 minut, domácí tým pykal minut 16...

V neděli se Kladno doma střetne s Chomutovem (16.00). 

Branky a nahrávky: 33. Doktor (Pýcha), 41. Endál(Gilbert, M. Jandus), 60. Z. Doležal (Plášil) – 4. Redlich (J. Strnad, J. Říha), 8. Jágr (Plekanec), 26. Redlich (J. Strnad), 28. Lakos (Zikmund, Jágr). 

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus, Kachyňa – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Babka, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Šimánek, Dančišin, Doktor. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – J. Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka– Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.

Diváci: 6421 (vyprodáno).

-red-

Foto: Jiří Hokův


Počasí Kladno

Předpověď počasí