Rytíři ve Zlíně vysoko prohráli a play off se jim vzdaluje

Hokejoví Rytíři dnes sehráli poslední zápas letošního roku na hřišti soupeře. Ve Zlíně prohráli 0:6 (0:2, 0:1, 0:3). Desátá příčka tabulky, která zaručuje boje v play off, je tak pro ně zase o něco vzdálenější. 

Když v prvním vzájemném utkání rytíři ve Zlíně vyhráli, porazili úplně jiný tým, než jakému čelili v dnešním duelu. Zlínští Berani trůnili ve sklepení extraligy a hledali se. Od té doby se radikálně proměnili. V tabulce jsou nad Kladnem a doma své postavení v první třetině potvrzovali. 

Berani přežili v úvodu utkání dva střelecké pokusy hostí a po nich udeřili. Nejprve v osmé minutě trefili tyčku, minutu na to už se radovali. O dvě minuty později využili domácí hráči přesilovku a rytířům hodili pomyslnou rukavici. 

Ve druhé periodě ji však hosté nezvedli. A ani se moc ke zvedání nedostávali. Svědčí o tom poměr střel 29:13 po dvou třetinách ve prospěch Beranů. Rytíři zkusili podobně jako v utkání s Vítkovicemi snížit brankou v oslabení, ale Machač ve finále nemířil přesně. Stejně se vedlo při střeleckých pokusech O´Donnellovi či Zikmundovi. A tak platil po čtyřiceti minutách třígólový náskok domácích, kteří jej dosáhli tečovanou střelou.

Poslední dějství odehráli Zlínští v euforii a s chutí hosty dorazit co největším počtem gólů. Naposled schytalo Kladno více než čtyři góly v desátém kole na Spartě. 

Nové rozestavení kladenských útoků platilo na Ostravany, ve Zlíně se neujalo. V pondělí rytíři hostí Olomouc (18.00 hod.) a ke zvážení stojí posunout technického Stacha mezi hračičky Réwaye s Hovorkou a Machače vrátit do "rodné" lajny k Redlichovi se Strnadem. Mohlo by tím dojít k výraznější kladenské efektivitě. Vždyť v uplynulých dvou zápasech se ze dvou branek rytířů jednou trefil obránce. Pro kontakt s příčkami zaručujícími play off je domácí výhra nad Olomoucí veledůležitá. V tabulce Kladnu tato místa začínají totiž unikat... 

Branky a nahrávky: 9. M. Novotný (Fryšara), 12. Honejsek (Okál), 22. Okál (Ferenc), 44. Fořt (Kubiš), 58. Nosek, 60. Kubiš.

PSG Berani Zlín: Čiliak (Kašík) – Žižka, Nosek, Freibergs, Ferenc, Buchta, M. Novotný, Řezníček – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Claireaux – Köhler, P. Sedláček, Popelka.

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Zajíc, Kehar, Zelingr, Barinka – J. Strnad, Melka, Redlich – Réway, Machač, Hovorka – Zikmund, Stach, Valský – O'Donnell, T. Kaut, Hajný.

Jan Murárik

 

 

Foto: Zlín Press David Peška


Počasí Kladno

Předpověď počasí