Růžička by rád ještě s Kladnem slavil postup nebo titul

Prožíval dobře rozjetou sezonu v Košicích. Ovšem stejně jako ve zbytku hokejového světa nedohranou. Obránce David Růžička (32) nyní tráví volné dny i přípravu doma v Kladně. K rozhovoru nás pozval na nové kurty v Kročehlavech.

Z Košic jste odjel na začátku pandemie koronaviru poté, co tamní hokejový svaz předčasně ukončil sezonu. Kdy se budete moct vrátit a zahájit s týmem přípravu?
V Košicích se kvůli pandemii nyní řeší budoucnost. Klub o můj návrat zájem má a já bych ho uvítal. Moc se mi tam líbilo.

Zasáhne podle vás koronavirus ve slovenské nejvyšší soutěži do příjmů hráčů?
Určitě nějaký dopad v tomhle směru mít bude. Zřejmě platy dolů půjdou, ovšem podle mého názoru tím utrpí hokej. Čekám, jaké podmínky Košice pro další sezonu nabídnou. Podle toho se rozhodnu. Musí to mít hlavu i patu… Můj agent jedná s dalšími kluby. Je ještě brzy, abych tohle řešil. Mám individuální přípravu a víc zatím neřeším. Jsem v klidu.

Je v jednání návrat do Kladna?
Rád bych se vrátil. Do pětistovky zápasů za kladenské áčko mi jich schází necelých šedesát. Bylo by hezké dohrát pětistovku (usmívá se) a oslavit přitom postup nebo titul.

Řeší váš agent hodně českých nabídek?
Řeší, ale v první lize bych hrál jedině za Kladno, a když nepřijde nabídka z extraligy, půjdu hrát ven.

Jak vypadá vaše suchá příprava?
S bývalým kladenským spoluhráčem Michalem Gutwaldem jezdíme na kole, chodím hrát tenis a posiluji s váhou svého těla, což jsem se naučil v Košicích. Denně trávím přípravou zhruba hodinu.

Než jste odešel z Kladna, proslul jste renovací skládacích kol. Zabýváte se stále tímhle koníčkem?
Pořád na nich dělám (usmívá se). Je to výborný koníček pro ukrácení volné chvíle. Zájem o ně je pořád velký.

Nezadaný hokejista ve vašem věku je vzácností. Už jste lapený do sítě vážného vztahu?
Jsem stále ve fázi hledání budoucí matky našich dětí.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí