Petr Ton: O Jardu máme stále zájem, jen musíme mít pro koho hrát

Sportovní manažer pražské Sparty a hokejový odchovanec Kladna Petr Ton dnes dorazí s mužstvem k premiéře Rytířů v Českém poháru. V rozhovoru pro Vaše Kladno se věnujeme tématu koronaviru i hostování Jaromíra Jágra.

Představíte večer Spartu v plné síle?
To není účel těchto letních zápasů. Potřebujeme hlavně vidět hrát naše mladé kluky. Kluby, kam je posíláme, Sokolov i Litoměřice, byly v karanténě, takže mladíci jsou bez větší zápasové zátěže.

Čím to, že když je Praha mezi nejvíce zasaženými místy covidem-19, váš první tým nakažení koronavirem minulo?
Hráči jsou disciplinovaní a chovají se rozumně. Samozřejmě náhodnému nakažení se neubrání nikdo, ale nás naštěstí nezasáhlo. Na druhou stranu, když bude některý profesionální hráč čtrnáct dnů v karanténě kvůli vlastní hlouposti, pak jsem pro nedat mu za to období výplatu…

Jste stejného názoru jako trenér a fotbalová legenda Jan Suchopárek, který říká, ať soutěže hrají sportovci s negativním testem na covid-19 a ti pozitivní ať jsou v karanténě?
Je to jedno z možných řešení. Jsem pro. Obávám se, že jinak se žádné soutěže nedohrají… Sedmnáctého srpna by se profesionální hokejové kluby u nás měly dozvědět, jestli sezona začne v plánovaném termínu i jak se bude asi hrát.

Stále platí, že Kladnu půjčíte hráče na střídavý start?
Stavěli jsme početný kádr nejen pro extraligu, ale také pro Ligu mistrů a Spenglerův pohár. Určitě se chceme s Kladnem na střídavém startu dohodnout.

Jaromíra Jágra se zase týká střídavý start ve Spartě. Jak tahle možnost vlastně vznikla?
Už nevím, kdo s tím poprvé přišel. Jestli Jarda, nebo média. My se tomu nebráníme. Ovšem musíme vědět, pro kolik fanoušků budeme v sezoně hrát. Kolik lidí bude smět na hokej přijít. Jestliže například chodí na naše domácí zápasy osm tisíc lidí, pak si umíme spočítat, že na Jardu jich může být v průměru třináct tisíc. Ale to se bavíme o možnosti mít drtivou většinu hlediště k dispozici…

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí