Rytíři, tohle byl o několik kapek lepší hokej!

V rámci charitativního projektu O Kapku lepší hokej hostili dnes v prvoligovém utkání Rytíři Kladno tým Frýdku-Místku. Po závěrečné siréně se z výhry 5:1 (4:0, 0:1, 1:0) radovali domácí.

Skóre utkání otevřel Marosz lehkou střelu z prostoru mezi kruhy. V internetovém přenosu to vypadalo, jako kdyby začal rytířům trénink… Guman vzápětí svůj samostatný únik, neproměnil a v desáté minutě to už bylo o dvě branky. Hajnému ke gólu stačilo tečovat Suchánkovou nahození před gólmana. Vzhledem k „síle“ soupeře bylo v tuto chvíli jasné, že tři body za výhru zůstanou na kontě domácího celku. Suchánek přihrál i na třetí branku. Tentokrát z jeho nahození těžil Machala. Gólostroj první třetiny uzavřel v přesilové hře Guman.
Machala v druhé periodě se z rytířů dostával nejčastěji do šancí, avšak v početní převaze skórovali hosté. Co naplat, že se do slibných situací dostávali i Plekanec, Marosz, Jágr, Machač, když se Moravané tlaku dokázali ubránit…
V závěrečné třetině uklidnil fanoušky rytířů Plekanec, který se v početní převaze dostal k odraženému puku a zamířil přesně do gólu. Další pokusy na obou stranách spíše jen nenechaly gólmany vychladnou, než aby pro ně byly vážnou hrozbou. Rytíři další utkání sehrají už zítra na ledě Ústí nad Labem (začátek 16.00 hod.).

Rytíři Kladno: Brízgala – Frye, Mikliš, Zajíc, Snuggerud, Kehar (A), Suchánek, S. Zacharčuk – Hlava, Plekanec (C), Melka – Guman, Marosz, Kubík – Machala, Filip, Jágr – Hajný, Machač, Š. Jelínek.

HC Frýdek-Místek: Suchánek – Haman, Hrachovský, Husák, J. Adámek, Repe, J. Michálek, Homola – D. Kindl, Mikulík (C), Šedivý – Macháček, R. Veselý, Klimša (A) – Martynek (A), Peterek, Tomi – Flok, Stuchlík, Kaukič.

Branky a nahrávky: 2. Marosz (Kubík, Kehar), 10. Hajný (Suchánek, Machač), 13. Machala (Suchánek), 18. Guman (Marosz, Snuggerud), 44. Plekanec (Hlava, Melka) – 27. Mikulík (Šedivý, D. Kindl).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí