Radek Smoleňák: Jednou rád třeba hokeji v Kladně pomůžu

V Hradci Králové si podpisem smlouvy prodloužil extraligovou kariéru o tři sezony. Co bude po nich, nad tím se kladenský hokejový odchovanec Radek Smoleňák (34) zamýšlí v rozhovoru pro Vaše Kladno.

Potkali jsme se v kladenské posilovně Dream Body Fitness. Jakou formu příprav jste zvolil tohle léto?
Od svých sedmnácti roků se každou sezonu připravuji individuálně a v poslední době se dá říct, že téměř stejně. Nejvíce času letní přípravy trávím už přes deset roků s kondičním trenérem Radimem Jebavým z Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze. Výjimečně jsem si odskočil zacvičit do téhle posilovny v Kladně.

Na čem je vaše individuální příprava založena především?
V mém věku hlavně na tom, abych na ledě stačil mladým klukům (směje se). Poslední dobou se z hokeje stává rychlobruslení. Všechno se dnes točí kolem rychlosti a výbušnosti, což mi vždycky chybělo. Na stará kolena se snažím tohle alespoň trochu zlepšit.

Přemýšlíte, co budete dělat, až vám za tři roky skončí v Hradci smlouva?
Nekoukám extra daleko, ale někde v hlavě mám, že to budu muset řešit. Chtěl bych zůstat u hokeje. Považuji se za Kladeňáka, bydlím tady. Kladeňákem vždycky budu, takže se nebráním myšlence jednou hokeji třeba v Kladně pomáhat. Práce v hokeji je ovšem nevyzpytatelná a člověka může nasměrovat jinam, než si nyní myslí, že bude.

Jan Murárik
Foto: MHK

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí