Eden Rytířům nesvědčil

Pražský Eden kladenští hokejisté dnes nedobyli. Ve 23. kole WSM ligy porazila Slavia Rytíře 4:2 (0:1, 2:0, 2:1).

Kladno posadil na koně rychlý Klozův gól v první přesilovce utkání. Slávisté ovšem nebyli horším týmem a za jejich nulu na střeleckém kontě může skvělý výkon gólmana Kopřivy.

Kopřiva držel čisté konto až do oslabení mezi šestadvacátou a sedmadvacátou minutou. V té době inkasoval za jedenáct vteřin dvakrát. Nejprve domácí proměnili přesilovou hru a hned po rozehrání se trefili podruhé, když lehké nahození od střídačky zapadlo do rohu brány. 

Třetí zásah zaznamenali slávisté v posledním dějství a znovu v početní převaze. Kladenští se minutu na to přeci jen dokázali dostat do hry, když se trefil podzimní kanonýr Redlich. Rytíři zvýšili na soupeře tlak, ale vyrovnání promarnil Lorraine. Zkoušeli to i v šesti, ale místo prodloužení čtvrtým gólem oslavila Slavia výhru za tři body.

Kladno zítra hostí Havířov (16.00 h.). 

Branky a nahrávky: 27. Nedvídek (Račuk), 27. M. Kadlec (Kubica), 44. Šafránek (Kubica, Barák), 60. Račuk (Kubica)  – 4. J. Kloz, 45. Redlich (Kubík, P. Hořava)

HC Slavia Praha: Frodl (Polívka) – A. Růžička, J. Novák (C), J. Drtina (A), Kasík, Barák, J. Holý – L. Krejčík, Krliš, M. Kadlec – Šmerha, Šagát, M. Ondráček – Račuk, Jankovský, Furch – Vracovský, Nedvídek, Kubica.

Rytíři Kladno: Kopřiva (Stahl) – Kehar, P. Hořava (A), Lenďák, Repe, Štindl, Zelingr – Bláha, Lorraine, Zikmund – Přikryl, Redlich, Tůma (C) – Kružík, Kloz, Kubík – Strnad, Svedlund.

Diváků: 2050

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí