Rytíř Pekr: V Kadani bychom mohli začít vítěznou sérii

Tři utkání v řadě odešli kladenští Rytíři z ledu poražení. Jestliže ve stejném počtu předešlých utkání nastříleli v průměru osm branek na zápas, pak z neúspěšné série nemají ani dva góly na duel. Jedním ze spolehlivých střelců je pravé křídlo Matěj Pekr. Na jeho střelecké schopnosti budou Rytíři spoléhat také dnes v Kadani (18.00 h.).

Kadaň uzavírá tabulku první ligy. Kde jinde začít další úspěšnou sérii výher?
K vítězné sérii jsme se chtěli vrátit už v domácím zápase s Českými Budějovicemi... Samozřejmě utkání s Kadaní se pro start nové série nabízí, ale nesmíme ji podcenit. V klubu došlo ke změnám, a jak to vypadá, Kadaň se výkonnostně zvedá. Svědčí o tom například prohra s Karlovými Vary o pouhé dva góly. 

Patříte mezi nejlepší střelce Kladna. Lepí vám to v Kadani?
Nemám stadiony, kde bych si říkal, tam mně to lepí, tam střílím góly nejčastěji. Například jsem skóroval první zápas v Havířově a ten druhý jsem se tam nepotkal s pukem. V Kadani se obecně hraje špatně. Na malém stadionu je extrémní zima, chodí málo lidí, takže o to je těžší se dostat do tempa, do herní pohody. 

Tentokrát by vás mohlo kadaňské publikum rozehřát, protože po nástupu trenéra Petra Klímy přišlo na Vary přes tisíc lidí...
Jenomže tohle byl specifický zápas. Karlovarští fandové to mají do Kadaně kousek. Pochybuji, že i na nás přijde tisíc lidí. Nechám se příjemně překvapit. Když je plný stadion a třeba i lidé na nás pískají, tak vás to dostane do varu víc, než když vystřelím a slyším odraz mantinelu...

Ovšem také se vám může stát, co Štichovi, kterého v Prostějově divák polil pivem...
Takové extempore jsem viděl po hodně dlouhé době. Možná po deseti letech. Věřím, že to zase dlouho nezažiju. 

Play off je relativně daleko. Přesto, myslíte už na něj?
Sám za sebe na play off ještě nemyslím. Soustředím se na to, abychom vybojovali co nejlepší výchozí pozici.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí