Návrat krále: Rytíři Jaromíru Jágrovi vyřizují transfer kartu z Calgary

Návrat legendárního útočníka a majitele klubu Rytíři Kladno Jaromíra Jágra domů je zase o krok blíž. Po vypršení čtyřiadvacetihodinové lhůty na listině nechráněných hráčů, kde po slavné osmašedesátce mohly až do pondělního večera sáhnout všechny týmy NHL, začal kladenský klub vyřizovat takzvanou transfer kartu. Ta je kromě hráčské smlouvy nezbytná pro Jágrův přesun z Calgary Flames do Kladna. 

„Jaromír Jágr je připravený na návrat do Česka a chce pomoci Rytířům k návratu do extraligy. Aby za nás mohl nastoupit, musíme splnit všechny úřední náležitosti do posledního lednového dne, kdy podle regulí Českého svazu ledního hokeje končí přestupní termín,“ uvedl tiskový mluvčí Rytířů Kladno Vít Heral.

Podle asistenta trenéra a někdejšího Jágrova spoluhráče z Kladna i reprezentace Pavla Patery je na příchod brzy šestačtyřicetiletého velikána v kabině vše nachystáno: „Hráč jeho kvalit nám moc pomůže. Varianty na jeho zařazení do sestavy máme samozřejmě připravené."

Kdy by se Jaromír Jágr mohl objevit v Česku a potažmo v kladenském dresu zatím není potvrzeno. „O podrobnostech budeme informovat v příštích hodinách či dnech,“ slíbil Vít Heral.

Zdroj: Rytíři Kladno

Foto: Igor Stančík


Počasí Kladno

Předpověď počasí