Rytíři začali play off vítězně

Dramatický první zápas play off vyhráli kladenští hokejisté nad Prostějovem 4:2 (0:0, 2:2, 2:0).

Rytíři začali úvodní vhazování play off s Jágrem, který následně odjel na střídačku a poté zamířil do kabin. Oba týmy ze začátku hrály opatrně. Domácí se dostali ke střelám až v přesilové hře, ale překonat brankáře hostí nedokázali. Prostějov přitvrdil ve hře, ale i tak do konce prvního dějství žádný gól nepadl.

V úvodu druhé třetiny se v přesilové hře trefil Patrik Machač. Rytířům však dlouho vedení nevydrželo. Vzápětí přišla další přesilová hra domácích, kterou využil Jakub Strnad. Na druhé straně hosté v přesilové hře opět vyrovnali stav.

Na začátku poslední dvacetiminutovky ujeli domácí v oslabení, ale branku těsně minuli. Hra se dost přitvrdila, hosté faulovali a domácí David Tůma poslal puk za záda Neužila. Ke konci utkání zkoušeli hosté hru v šesti, ale Rytíři dokázali trefit puk do prázdné brány a tím pádem berou první výhru v play off.

Branky a nahrávky: 21. P. Machač (D. Štich) 30. J. Strnad (P. Machač, D. Štich), 54. D. Tůma (M. Hořava ml.), 60. L. Zikmund – 27. V. Meidl (M. Švec, D. Žovinec), 36. J. Rudovský (T. Nouza, T. Divíšek)

Rytíři Kladno: Cikánek ( Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, Hořava, Repe – Hořava, Machač, Jágr – Strnad, Přikryl, Pekr – Kloz, Kuryanov, Tůma – Redlich, Kaut, Zikmund – Svedlund.

LHK Jestrábi Prostějov: Neužil (Groh) – Drtina, Kolář, Rašner, Havlík, Žovinec, Mikliš – Starý, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Luňák, Král, Prokeš – Fiala, Meidl, Švec.

Diváci: 2749

Nikola Kroupová

Další známé konečné výsledky play off: Č. Budějovice - Havířov 5:0, K. Vary - Vsetín 5:1

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí